Andorra la Vella.- El complex esportiu dels Serradells acollirà el pròxim dissabte 13 d'abril la 3a edició del Wintcycling, una iniciativa que compta amb dos vessants: la solidària, ajudant a una associació, com en aquest cas, l'associació andorrana per la malaltia de l'alzheimer (AAMA); i de l'altra banda, l'esportiva, amb la qual es pretén poder donar a conèixer el centre esportiu a gent de fora, segons ha explicat aquest dijous el conseller de Serveis Públics, i de Medi Ambient i Patrimoni Natural del comú d'Andorra la Vella, Jordi Cabanes.
En aquest sentit, el director esportiu de l'esdeveniment, Juampi Gobbi, ha volgut recalcar la importància de la col·laboració amb l'AAMA per "fer difusió de la seva feina" i ha assegurat que destinaran la recaptació integra a les accions que realitzen. Per la seva banda, la presidenta de l'AAMA, Montserrat Valls, ha apuntat que "estem fent una tasca molt important, ja que és cert que els casos d'alzheimer a Andorra han pujat notablement". En aquest sentit, ha afegit que en ser una associació sense ànim de lucre, necessiten aquestes donacions per continuar la seva tasca.
Enguany, preveuen que hi participin unes 113 bicicletes. Gobbi ha revelat que ja compten amb 100-110 inscripcions, de les quals el 50% són estrangeres, concretament d'Espanya. També han pogut obtenir la col·laboració de 'Best Cycling', "una de les escoles espanyoles més importants del ciclisme 'indoor'" ha explicat el director esportiu. "És una autèntica marató", ha expressat Cabanes.
Està previst que l'esdeveniment duri tota la jornada (de 10.30 hores a 19 hores) amb sis classes repartides entre matí i tarda i un dinar conjunt. El preu de la inscripció és de 49 euros. A més, el conseller de la capital ha incidit en la crida a la població perquè puguin assistir-hi i en el seu rol de promoció, tant de l'esport, com de la difusió de l'associació.
L'alzheimer, un problema actual
La malaltia de l'alzheimer és cada vegada més freqüent entre la població andorrana. Des de l'AAMA tenen un protocol a seguir des del primer moment. Realitzen una sessió de benvinguda amb una psicòloga que col·labora amb ells, i a partir d'aquí, els hi aporten totes les pautes a seguir en funció del moment en el qual es troben de la malaltia. En addició, compten amb grups de suport, el botó geolocalitzador, per evitar les desorientacions o perdudes al carrer i activitats a residències, on porten persones per animar als avis. "Tot ho subvencionem nosaltres, i per això és tan important que persones del país ens facin aportacions, ja que si no la nostra tasca no seria possible. Estem molt agraïts" ha conclòs Valls.