Carregant...

Detall de notícia

  • L'FC Andorra durant la celebració de la tercera Copa Catalunya. (Foto: FC Andorra)
Per Redacció, 21/03/2024 A LES 09:09

No n'hi ha dos, sense tres

Andorra la Vella.- L'FC Andorra ha alçat la tercera Copa Catalunya després d'imposar-se a l'Olot en la tanda de penals. Al cap de 90 minuts de joc, els dos equips han acabat empatant gràcies als gols d'Álvaro Martín, al primer temps, i d'Urri, al tram final. Tot i això, el duel s'hauria pogut decantar per qualsevol dels dos costats.

L'enfrontament ha començat amb el guió previst, amb els tricolors obtenint el domini, i els de la Garrotxa esperant la seva oportunitat al contraatac. De fet, han estat els locals els primers a avisar amb un xut d'Arnau Forés que ha salvat Oier amb el peu. Per la seva banda, els d'Eder Sarabia no han perdonat a la primera que han tingut. En una ràpida transició, Álex Calvo ha servit el gol fet a Álvaro Martín, que ha marcat a plaer (36'). Abans del descans l'Olot hauria pogut empatar amb un xut de Juvi al pal.

El segon temps ha començat semblant, però a poc a poc els catalans ha anat guanyant terreny. Karrikaburu ha provat de sorprendre un avançat Batalla, sense trobar porteria, mentre que al 71', Oier ha estat el salvador amb una gran parada. Al 80', però, el porter basc no ha pogut fer res en un córner servit ràpid pels locals que ha finalitzat Urri al fons de la xarxa.

Amb el gol, el duel s'ha revolucionat i qualsevol dels dos equips s'hauria pogut emportar el triomf abans del xiulet final. En cinc minuts, l'Andorra ha gaudit de tres ocasions claríssimes per fer el segon a peus de Karrikaburu, Álvaro Martín i Sergio Molina, mentre que l'Olot ha pogut capgirar el marcador en una jugada amb diversos rebots que ha acabat amb la pilota al pal. I encara més clara ha estat l'últim llançament del matx, en què Oier ha tornat a fer una gran parada i Roquet ha xutat als núvols amb tot a favor.

A la tanda de penals, el porter tricolor ha tornat a exercir d'heroi parant dos penals, mentre que Álex Calvo ha marcat el gol de la victòria que ha permès a l'Andorra convertir-se en tricampió.