Carregant...

Detall de notícia

  • La selecció absoluta a l'entrenament de dimarts a l'estadi 19 de maig 1956 d'Annaba (Algèria). (Foto: FAF)
  • Un instant de l'entrenament de dimarts a Annaba (Algèria). (Foto: FAF)
Per Redacció, 20/03/2024 A LES 18:15

Primer cop fora d'Europa amb rivals intercontinentals

Andorra la Vella.- La selecció absoluta surt d'Europa, a Algèria, i s'enfrontarà per primer cop a rivals intercontinentals, una experiència enriquidora i on poden "treure profit en l'àmbit físic, tàctic i tècnic" ha valorat el jugador Marc Pujol. A més, el seleccionador Koldo Álvarez ha coincidit i ha volgut afegir que és un honor que "comptin i pensin amb nosaltres per competir contra equips amb molt més nivell d'ells actualment". En aquest sentit, tot i ser partits amistosos, els tricolors intentaran "treure aspectes positius" per enforcar-ho a la Nations League de setembre.

Aquest dijous a les 22 hores, donaran el tret de sortida a la primera internacionalitat contra Sud-àfrica, una selecció potent i amb molt més rodatge pels vuit matxs ja disputats en la Copa d'Àfrica, on van arribar a emportar-se el bronze. Cal remarcar que els andorrans venen il·lusionats, però jugar tan aviat els hi treu "hores i dies d'entrenament, hem vingut a correcuita" ha assenyalat Álvarez. Així i tot, ho veu com una oportunitat "per fer les coses de la millor manera possible". Pel que fa a Pujol, ha assegurat que fa molts mesos que no s'ajunten i aquestes cites són una preparació, "com que tenim gent nova, ens hem de començar a conèixer i a fer bona feina".

Amb tot, no és l'únic amistós programat a Annaba. El pròxim dilluns 25 a la mateixa hora, es veuran les cares amb una selecció boliviana que compta amb noves incorporacions. Ara per ara, la cara més desconeguda és la de Robson Matheus, convocat per primera vegada, fet que l'ha valorat com un "somni fet realitat". Fins ara, tenen un duel més a l'agenda: el 5 de juny contra Espanya a l'estadi Nuevo Vivero (Badajoz).

Mantenir el bon camí

"Hem d'intentar ser competitius en una Nations League molt complicada" ha afirmat Álvarez. En l'edició anterior, Andorra ha pogut quedar tercera de grup amb vuit punts (dues victòries, dos empats i dues derrotes). Així doncs, el migcampista Pujol ha donat per bona la feina feta en l'últim 'qualifier' de la copa continental (últims del grup I amb dos punts). "Esperem donar-li una continuïtat i polint detalls per acostar-nos ha jugat millor i aconseguir més punts" ha conclòs.