Carregant...

Detall de notícia

  • L'FC Andorra en la celebració del títol de la Copa Catalunya 2022-2023. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 19/03/2024 A LES 13:43

Tornar a aixecar-se, el principal objectiu abans de la Copa Catalunya

Andorra la Vella.- És moment de tornar a aixecar-se després de la trompada contra l'SD Amorebieta del passat dilluns a l'Estadi Nacional. La final de Copa Catalunya (dimecres 20, 19 hores) potser arriba en el pitjor moment de la temporada per a l'FC Andorra. Però, han de sortir de l'estat anímic negatiu en el qual es troben i donar-ho tot en aquest partit, que pot suposar un nou començament per a ells. "No tenim quasi ni temps per aixecar els ànims, però la competició t'ho demana i així ho farem" ha afirmat l'entrenador Eder Sarabia.

Sent conscient del bon plantejament de joc i les ocasions infinites de les quals van gaudir els tricolors, el basc ha comentat que no poden "pensar en si ve bé o malament. La responsabilitat i professionalitat ha d'estar per sobre de tot". Si ho arriben a enfocar de forma positiva, assolir la victòria a l'Estadi Municipal d'Olot pot suposar una "injecció de moral" tant en l'àmbit individual com grupalment. Encaren els entrenaments abans del desplaçament de dimecres amb la intenció de recuperar als jugadors que van estar presents dilluns, els quals Sarabia ha valorat com "exigents", i enfocar als que jugaran en la final. "Hem de ser intel·ligents, és l'oportunitat de demostrar aspectes positius, recompondre's i poder arribar a dissabte de la millor manera possible" ha assenyalat.

El rival amb el qual es veuran les cares, l'Olot, es posiciona com a primer de la classificació del grup 4 de la Tercera RFEF. Un club que "són sòlids, estan forts anímicament i segurament sortiran a ser valents" ha pogut analitzar el míster. Malgrat això, ha recalcat que seria "molt bonic" tornar a guanyar per segon any consecutiu el trofeu i que, personalment, motiva molt. Té l'obligació de preparar la plantilla, alleugerar la tensió i implementar un repte en els jugadors per a aquest "títol important que volem guanyar". De fet, la victòria contra el Badalona l'any passat va suposar un punt d'inflexió en els andorrans, que es trobaven amb una ratxa negativa. A partir d'aquí, "els jugadors es van sentir amb més confiança i van treure millors resultats" ha esmentat.

Sota els tres pals és on recau la incògnita. Sarabia podria optar per donar-li minuts a Oier Olazábal o Dani Martín, o bé, continuar confiant en l'eficiència que està demostrat partit darrere partit, Nico Ratti. "L'acabarem de definir el dia de partit. Tots s'ho mereixen i de fet, és l'única queixa que no tinc en vers els jugadors, perquè estan demostrant molt" ha incidit.

Revaloració del partit


El míster ha mencionat davant els mitjans de comunicació que amb l'staff ha pogut mirar totes les ocasions de gol i els moments més important del matx. Tanmateix, encara ho han d'analitzar amb més a detall. Això sí, manté la seva postura i creu que estaven "fent un bon partit, controlant bastant". Els de Jandro Castro van presentar un punt addicional de pressió durant la segona part, que els va desestabilitzar. La seva manca d'encert els hi va jugar una mala passsada. "Amb les oportunitats que vam crear, és impressionant com no vam poder fer dos o tres gols" ha declarat. A més, ha destacat que no els hi generen ocasions i aquesta superioritat que tenen, en altres esports significaria una victòria clara. La insistència i reforç en l'àrea és l'aspecte primordial en què han de treballar. Així i tot, els funcionaments col·lectius, tant en atac, com en defensa, són positius.

Ben cert és que tenien una oportunitat d'or afavorida pels resultats dels altres clubs de la part baixa de la classificació. Era dels partits més importants de la seva història, pel que suposava i el bon moment en què es trobaven. No obstant això, ha al·legat que es van crear bastants expectatives en vers al possible escenari de sortir del pou. "Estem a dos punts, molt a prop de l'últim lloc i fa cinc jornades érem a quatre. Estem allà i està en les nostres mans" ha assegurat, volent incidir en el fet que els altres rivals no estan "para tirar cohetes", i aconseguirà la salvació el conjunt que "tingui la millor capacitat de recompondre's, de ser fort o de continuar desenvolupant el futbol propi".

Una possible destitució?

En vers la situació que estan passant els tricolors, no és la primera vegada que es fica en suspensió la continuïtat del basc a la banqueta. El director esportiu de l'FC Andorra, Jaume Nogués, ja va esmentar mesos endarrere que no es plantegen una destitució. Ara per ara, l'entrenador ha sigut la figura que més ímpetu els ha transmès en la reunió postpartit habitual amb la directiva. "Som professionals, ens paguen per això i el club ens tracta bé. Hem d'estar tots convençuts i deixar-nos fins a l'últim gram de força" ha conclòs.