Carregant...

Detall de notícia

  • El migcampista Iván Gil en un dels remats del partit FC Andorra - SD Amorebieta. (Foto: FC Andorra)
  • El defensa Álex Pastor en una jugada del partit FC Andorra - SD Amorebieta. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 19/03/2024 A LES 11:11

L'FC Andorra no aprofita l'oportunitat d'or

Andorra la Vella.- Era l'oportunitat d'or i per un error a dos minuts del 90', no s'ha pogut aprofitar-la. L'FC Andorra tenia la bala directa cap a la ratxa d'encert que els hi podia treure del pou, que implicava guanyar a casa a l'Amorebieta (actuals cuers de la Lliga Hypermotion). Un partit de caràcter mental on els tricolors havien de posar totes les seves forces al camp... I ho van fer, però no amb el resultat desitjat. Poc encert amb moltes ocasions i dominació quasi total del joc. Ara, tan sols queda guanyar dissabte a Cartagena (18.30 hores). Tanmateix, per com està la situació actualment, sembla que estan condemnats a Primera RFEF.

Primera part del partit i els d'Eder Sarabia sortien per totes. Trencava la barrera de les ocasions el capità Rubén Bover al cap de 15 minuts, en un remat des de la dreta que s'anava per sobre de la porteria amb assistència de Diego Pampín. Els tricolors van gaudir de dues ocasions més fins al 25', quan va arribar la més clara. Iván Gil rebia una passada creuada d'un espectacular Jorge Pombo, que veia la titularitat de nou, i acabava en un xut clar a les mans de Jon Magunagoitia. Quatre minuts després, una combinació entre José Marsà i Pombo arribava a una pilota que la revelació tricolor de la temporada, Aurelièn Scheidler, rematava pels aires sense èxit. La polèmica feia acte de presència al 35' en un penal no xiulat. El migcampista Jandro Orellana sortia a la carrera després de deixar endarrere a cinc jugadors dels biscaïns, i just al centre de l'àrea, Unai Bustinza l'agafava per sota com a mètode per evitar el remat. Tot i anar-ho a revisar al VAR, l'àrbitre Galech Apezteguia decretava joc perillós sense pena màxima i el número 5 dels visitanst veia la groga. Van marxar a vestuaris amb el marcador estable i fins a nou ocasions dels locals.

La dominació de l'FC Andorra en el joc era clara, però va anar desdibuixant-se durant els últims 45 minuts. D'altra banda, els de Jandro Castro posaven una marxa més a la represa del matx, amb més ocasions i un plantejament més atacant. El davanter saragossà tornava a intentar-ho al 2' de la segona part, sense caure en què Scheidler estava en posició avançada. Entre remats clars i els canvis com a reforç per ambdós equips va arribar el pitjor dels presagis. Minut 88, l'Amorebieta rep la falta i s'encarrega de treure-la Félix Garreta. A prop de la porteria, la controla Bustinza per acabar-la enviant al fons de la xarxa. Encara que els andorrans no es donaven per vençuts amb tres intents (dos d'Álex Calvo i un d'Álex Pastor) per aconseguir l'empat al 94', no eren capaços d'evitar la suma de tres punts dels cuers, que retallen distàncies (dos punts de diferència).

Situació quasi impossible

Amb aquest resultat, els tricolors sumen la 16a derrota de la temporada i es queden encara més allunyats de la salvació. No arriben a aprofitar les oportunitats de sortir de la zona vermella, que han estat afavorides pels marcadors finals dels altres duels. La pròxima cita la tenen programada per dimecres 20 contra l'Olot (19.30 hores, final de la Copa Catalunya) abans de pensar en el duel contra l'FC Cartagena (17a posició, a 6 punts).