• Un instant del partit MoraBanc Andorra - Lenovo Tenerife. (Foto: ACB / D. Catalán)
Per Elena Martins, 17/03/2024 A LES 11:54

No s'aixeca el cap i condemna la manca d'encert

Andorra la Vella.- Tercera derrota consecutiva per a un MoraBanc Andorra que no va poder imposar-se a la gran solidesa de joc presentada pel Lenovo Tenerife, on la falta d'encert va ser el seu taló d'Aquil·les (66-79). Així, els de Natxo Lezkano continuen en 14a posició a la general, i són afavorits pels resultats de la jornada 25 dels rivals a la part baixa.

El partit iniciava amb la notícia que tot aficionat esperava: el retorn de Stan Okoye al cinc inicial després de l'esquinç al turmell que va patir al novembre. Una tornada a pistes que a 'La Bombonera' es va viure com una autèntica festa, a la qual també s'hi va sumar l'afició canària. Els primers instants no van ser positius pels andorrans que començaven a veure com la pilota no volia entrar a la cistella. Paral·lelament, un bon triple de l'escolta Kyle Guy, un error de Rafa Luz, que aprofitaven els aurinegres, i un altre triplàs de Joan Sastre col·locava el marcador a 2-12. Tanmateix, els tricolors van arribar a aixecar-ho fins al 18-23.

Una bona robada per part del MoraBanc i un tir que no donava a res, acabava amb un triple de Mihajlo Andrić per retallar la diferència fins a dos punts (21-23) en la primera jugada del segon quart. Semblava que podrien arribar a donar-li la volta. No obstant això, una falta mal xiulada al suec Tobias Borg, que l'afició condemnava com a antiesportiva, feien efecte en el camí de la derrota. Els de Txus Vidorreta van poder treure totes les seves armes, aprofitant cada errada dels locals tant en la manca d'encert, com en els rebots i jugades de contraatac. Així, el parcial era desfavorable a més no poder, anant cap a vestuaris amb un contundent 27-40.

La segona part del matx donava el tret de sortida amb la mateixa dinàmica que en el segon quart: cistella de dos de Marin Marić i bon plantejament defensiu del MoraBanc. Destacava el poc moviment al marcador durant els primers minuts i les respostes d'ambdos equips a les jugades contràries. El problema va recaure en el desgast físic d'un club que no està acostumat al nivell que presentaven els canaris. Dos tirs lliures per Luz, que Guy va poder contrarestar a la contra amb un altre triple amb marca de la casa. Pérez reaccionava i feia el 37-48. Tot just després, l'extricolor Giorgi Shermadini provocava la falta sobre l'espanyol, abans que el partit quedés aturat per l'elevació d'un tros de parquet. El triple d'Okoye i els diversos tirs lliures no podien aplacar el 48-61 al marcador passada la mitja hora, en un quart marcat per la polèmica arbitral.

Encara que els tricolors continuaven lluitant, no podien arribar a cap ratxa d'encert que els pogués posar per davant en qualsevol ocasió del duel. Lezkano demanava el temps mort al 56-71, sent conscient que podien aixecar el parcial i el resultat final. Però, lluitar contra Guy, Shermadini i Marcelinho Huertas no era treball fàcil. A poc a poc, l'apatia es va anar apoderant dels locals, mentre el Tenerife feia tot el possible per posar el punt final amb 13 punts de diferència i una pallissa en l'àmbit esportiu, que pot arribar a canviar el xip del MoraBanc.

Fitxa tècnica

66 - MoraBanc Andorra (18+9+21+18). Cinc inicial: Rafa Luz (2), Jerrick Harding (6), Stan Okoye (12), Tyson Pérez (13) i Marin Maric (12). Jean Montero (7), Felipe Dos Anjos (4), Tobias Borg (5), Alexander Madsen (-), Mihajlo Andric (3), Nacho Llovet (0) i Adam Somogyi (2).

79 - Lenovo Tenerife (23+17+21+18). Cinc inicial: Marcelinho Huertas (14), Kyle Guy (17), Joan Sastre (7), Aaron Doornekamp (-) i Giorgio Shermadini (23). Bruno Fitipaldo (5), Elgin Cook (4), Tim Abromaitis (-), Fran Guerra (5), Jaime Fernández (4) i Sasu Salin (0).