Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiador Joan Verdú al podi de les finals de la Copa del Món a Saalbach (Àustria). (Foto: Alain Grosclaude / Agence Zoom)
  • L'esquiador Joan Verdú a les finals de la Copa del Món a Saalbach (Àustria). (Foto: Alain Grosclaude / Agence Zoom)
  • L'esquiador Joan Verdú amb tot el seu equip a les finals de la Copa del Món a Saalbach (Àustria). (Foto: Alain Grosclaude / Agence Zoom)
Per Redacció, 16/03/2024 A LES 20:31

Un gegant Verdú fa història per segon cop a Saalbach

Andorra la Vella.- L'esqui andorrà està vivint la que pot ser la seva millor temporada. No era suficient amb les medalles de la fondista Gina del Rio, els podis dels més joves i el tercer lloc a Val-d'Isère, Joan Verdú volia anar més enllà i ho ha aconseguit. Aquest dissabte al matí ha posat punt final a la temporada i l'ha tancat per la porta gran: fent-se amb la segona posició de les finals de la Copa del Món de gegant a Saalbach (Àustria). De fet, és el seu segon podi de la temporada i millora l'assolit al desembre a França.

En un comunicat emès per la federació, han definit la seva cursa com a extraordinària. A la primera mànega ja es col·locava 5è, a tan sols +0.33 de les posicions de podi. En la segona, però, ha esquiat de manera intel·ligent i ha estat el líder provisional, a falta de quatre esquiadors per baixar. Finalment, Verdú ha estat segon a causa del crono del suís Loic Meillard, que ha guanyat amb 2.36.27, respecte als seus 2.36.98 (+0.71). El compatriota de Meillard, Thomas Tumler s'ha fet amb la 3a plaça (2.37.06). La gran sorpresa de la jornada ha estat el totpoderós suís Marco Odermatt, qui quedava fora en el segon descens i no acomplia les 12 victòries consecutives en gegant.

"Bogeria és la paraula. Estic en shock" ha declarat l'esportista en acabar la carrera. La realitat és que l'últim mes no ha sigut fàcil per ell, ha estat "completament boig, amb mil dubtes, mil incògnites, saltant-me tres de les darreres curses de Copa del Món, quasi dues setmanes al llit sense poder pràcticament moure'm pel meu disc herniat". "Tot el que he fet avui no té cap mena d'explicació" ha esmentat, reiterant l'estat de shock en el que es troba i volent agrair a totes les persones que han estat al seu costat, donant-li "tot el suport i tota l'energia que necessitava".

Amb relació a la cursa, Verdú ha valorat el primer descens com "boníssim". "Ja em coneixeu i sabíeu que aniria amb el ganivet a la segona" ha assenyalat. Al cap i a la fi, no li importava "res més que somiar ben alt, i així ho he fet". La segona mànega ha estat èpica, amb condicions complicades. "Molt difícil d'esquiar aquest tipus de neu, has de ser sensible perquè està salada la neu i és un feeling especial que no estem acostumats a esquiar-ho" ha explicat. No ha volgut acabar sense puntualitzar en el fet que millorar la seva marca demostra que estan al nivell dels millors, tot i la temporada d'alts i baixos.

Per la seva part, el president de la FAE, Pepi Pintat, ho ha definit com un "resultat sense precedents, històric, extraordinari i que demostra el grandíssim nivell del Joan i de tot l'equip". Per a la federació, és una mostra de tot el treball que s'ha realitzat per intentar ser els millors dia darrere dia, però, alhora és una reivindicació. "És un crit que volem aixecar per deixar ben clar que tota aquesta feina, tot aquest esforç, no es pot fer sense un gran pressupost. Necessitem suport si volem continuar així, perquè això és el més alt nivell i, amb el Joan tenim la prova de què es pot arribar, però que fer-ho costa i molt" ha demanat. Tot i això, "és una alegria enorme per nosaltres viure aquest moment, i felicito personalment el Joan i a tot l'equip per aquest segon podi a la Copa del Món" ha conclòs.