Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiador de telemark Lucas Pagès. (Foto: Arxiu ANA)
Per Redacció, 15/03/2024 A LES 17:01

Lucas Pagès, 15è a la cursa de Clàssic de Livigno

Andorra la Vella.- L'esquiador de telemark Lucas Pagès ha tornat a fer un 15è lloc, en aquest cop a la disciplina de clàssic, a la Copa del Món de Livigno (Itàlia). Ha finalitzat amb un crono de 2.27.94. La victòria ha estat per al noruec Trym Nygaard Loeken, amb 2.10.37, mentre que el podi l'han completat els francesos Noe Claye (+1.64) i Yoann Rostolan (+4.94).

"Ha sigut una cursa molt llarga, perquè era una clàssica, amb dues parts de skating molt llargues" ha explicat Pagès. En la primera part amb mur, ha esmentat que podia haver esquiat més ràpid. Tanmateix, l'andorrà ha volgut prioritzar la qualitat tècnica de l'esquí abans que la velocitat, però ho valora de manera positiva. "Hi havia uns salts després, he fet i fet bé la línia, encara que estava una mica desequilibrat i he fet alpí i m'han posat un segon més" ha incidit. No obstant això, en un comunicat emès per la federació, han esmentat que la part de skating ha "estat molt complicada amb neu molt fosa" i no avançava, motiu pel qual ha quedat penúltim. El gegant "més o menys bé" amb canvi de ritme i "ja estava molt cansat" ha declarat.

"Al següent salt l'he fet bé, però me n'he anat una mica i dues portes després he hagut de fer una porta en alpí per tornar-me a ficar-me a la línia, i les portes després d'això les he tornat a esquiar bastant bé tècnicament" ha mencionat Pagès. L'última prova, l'skating llarg tampoc ha sigut el millor tram per l'esquiador, perquè "no avançava". En general, treu bons aspectes de la cursa. "He guardat la calma, he sigut intel·ligent, no ràpid, però sí intel·ligent pel que tinc jo" ha conclòs.