Carregant...

Detall de notícia

  • El pilot, Xavi Cardelús, a Qatar. (Foto: Cardelús Racing Team)
Per Redacció, 10/03/2024 A LES 18:35

Cardelús comença la temporada de Moto2 aconseguint una 23a posició al GP de Qatar

La segona cursa de la temporada tindrà lloc al circuit portuguès de Portimao

Qatar.- Xavi Cardelús ha obert la temporada 2024 al Campionat del Món de Moto2 amb una 23a posició al primer Gran Premi de la temporada que s'ha disputat aquest diumenge al circuit de Lusail, a Qatar.

Sortint des de la novena fila de la graella, Cardelús ha estat lluitant una bona part de la prova amb Moreira, Aji i el Campió del Món de Moto3 Jaume Masià per mirar d'acostar-se el màxim possible a la vintena posició en una cursa que ja es plantejava complicada des del principi per a tots els pilots de la categoria de Moto2 tenint en compte que mai havien rodat amb els nous neumàtics Pirelli amb l'asfalt a la temperatura que estava avui i al llarg de 18 voltes. Al final ha acabat a menys d'una dècima de segon del 22è classificat.

La volta ràpida en cursa de l'andorrà ha estat d'1'59.224 i s'ha quedat només a una sola dècima del temps de classificació que va aconseguir ahir amb un neumàtic més tou.

El pilot de l'equip Fantic Racing comenta d'aquesta manera el que ha passat al primer Gran Premi de l'any: "Aquest primer gran premi de la temporada no ha estat fàcil perquè ni jo ni la resta de pilots sabíem el que podia passar amb els nous Pirelli amb el pas de les voltes. He mirat de fer una cursa consistent i mirar de conservar un mica el neumàtic tot lluitant amb Moreira per la 22a posició" ha assenyalat, Cardelús. "Ningú no s'esperava la caiguda de rendiment de les gomes tal com ha anat, però estic satisfet de la cursa i he après molt d'ella; entre altres coses que cal fer un bon classificatori per mirar de sortir un pèl més endavant perquè, si ho hagués fet, crec que per ritme, podia estar amb el grup que ens ha precedit al final. Això acaba de començar i l'experiència acumulada és positiva, tant pel que fa a l'evolució a la pista com al treball amb l'equip. Queda molt camí per recórrer i el que cal és continuar treballant i avançar en aquesta línia" ha afegit, el pilot.

La segona cursa de la temporada tindrà lloc al circuit portuguès de Portimao com a escenari el cap de setmana del 24 de març.