• Un instant del partit Inter Escaldes - FC Santa Coloma. (Foto: Marvin Arquíñigo)
  • Un instant del partit CF Atlètic Amèrica - UE Santa Coloma. (Foto: FAF)
Per Redacció, 04/03/2024 A LES 16:19

A la UE li arriba amb el mínim per aprofitar la 'punxada' de l'Inter

Andorra la Vella.- L'Inter Escaldes cau davant un FC Santa Coloma que l'allunyen dels líders, la UE Santa Coloma, qui justament aconsegueix la victòria per la mínima contra l'Atlètic Amèrica. A la part baixa, el Pas de la Casa i el CE Carroi veuen com l'empat és més que suficient per allunyar-los una mica més de la zona vermella.

Inter Escaldes 1- FC Santa Coloma 2

Pas enrere de l'Inter en el frec a frec pel lideratge amb la UE, després de caure en el partit de dissabte contra un FC Santa Coloma que li trepitja els talons.

Va ser un duel molt disputat al qual es va arribar al descans amb empat sense gols. L'equip que dirigeix Fede Bessone va inaugurar el marcador al minut 49, amb una gran acció individual d'un Virgili que va definir ras al pal llarg, lluny de l'abast d'Adri Muñoz. El 0-2, superat el minut 60, va néixer d'un xut potentíssim d'Aláez que Adri tocava prou perquè impactés al travesser, però Rufo no va perdonar al rebuig. L'Inter buscava retallar diferències en els últims minuts i ho va aconseguir amb l'1-2 al 83 mitjançant Domi Berlanga, que amb tot va ser insuficient.

Atlètic Amèrica 0 - UE Santa Coloma 1

La UE sortia al terreny de joc coneixent la derrota del segon classificat, però va patir de valent davant el penúltim, l'Atlètic Amèrica.

Entre una allau d'ocasions del líder a la primera part, va arribar l'únic gol del partit, marcat per Teixeira en un remat a dins una centrada de luxe de Karim. A la segona part, els colomencs van continuar insistint sobre la porteria rival, però en les ocasions més clares, Obama va fallar a porta buida i Bolívar xutava al pal. A punt va estar de costar-li un ensurt la falta de punteria al líder, ja que Thommy Bejarano i Balastegui no van poder marcar en una doble ocasió.

CE Carroi 0 - Pas de la Casa 0

Marcador que no es va moure entre els dos clubs que marquen la permanència. Ara, estan empatats a punts i han fet un pas més per allunyar-se de la zona vermella, que ocupen Atlètic Amèrica i Esperança.

La primera part va acabar amb empat a zero, malgrat que en els últims minuts l'equip encampadà va gaudir de dues ocasions clares. La primera, un xut de falta de Salguero al 35' que va picar al travesser i que al rebuig, Huerta va rematar trobant-se de nou amb la fusta. De nou Huerta va plantar-se davant Mejía al minut 42, però, el guarda meta del Carroi va salvar l'acció amb una gran intervenció. La segona part va ser més oberta. El Pas va plantejar un estil de joc molt més perillós i així, va gaudir d'ocasions a peus de Roberto Carlos, Portuga i un Huerta que va fallar a porta buida.

Finalment, el Carroi va poder endur-se els tres punts al límit del temps reglamentari, però Sioul rematava de cap fora per ben poquet.

Esperança 1 - Atlètic Escaldes 3

L'Atlètic Escaldes ha sumat els tres punts en el primer partit de diumenge, amb polèmica i emoció fins al final.

El vigent campió va dominar durant tota la primera part. Tan sols va ser capaç de marcar en una acció al minut 23 que Guillaume López va culminar fent el 0-1 amb què es va arribar al descans. La sorpresa arribava al minut 62, quan a la sortida d'un córner Miguel Ruiz establia l'empat amb una magnífica rematada de cap.

El matx es va decidir al minut 79. Miguel Ruiz toca una pilota dins de l'àrea i Ema la recull. L'àrbitre xiula cessió, Piloto és qui xuta el lliure indirecte i la pilota impacta en la mà d'un jugador que hi ha a la tanca. Penal amb polèmica que suposa la segona groga per a Rui Beja i Grau i, aquesta vegada sí, Piloto materialitza per aconseguir sumar 8 jornades consecutives marcant. La sentència va arribar al minut 83, amb una centrada d'Agüero que Coutinho va encarregar-se de rematar a dins al primer pal.

Penya Encarnada 2 - FC Ordino 1

Els dos equips en terra de ningú van tancar la jornada 19 amb un partit que guanyava en emoció a mesura que s'apropava el final.

Després d'una primera ocasió sense gols, Roncal va treure's un xutàs al minut 61 que servia per avançar els ordinencs. El Penya Encarnada reaccionava de la millor manera possible, i en dos minuts es capgirava el resultat. Deminguet va aprofitar una centrada d'Andrade des de l'esquerra per fer la igualada al minut 79. Al 81, Mota va rematar amb el pit una altra centrada des de l'esquerra segon pal per establir el 2-1 definitiu.