Carregant...

Detall de notícia

  • Un instant de la 7a edició de la Skimo femení. (Foto: Grandvalira Resorts)
  • Un instant de la 7a edició de la Skimo femení. (Foto: Grandvalira Resorts)
Per Redacció, 03/03/2024 A LES 16:16

Nou èxit de la 7a edició de la Skimo femení amb 315 participants

Andorra la Vella.- L’estació de Pal Arinsal ha acollit aquest diumenge la 7a edició de la Skimo femení, la cursa popular d’esquí de muntanya i raquetes de neu que se celebra en el marc del Dia internacional de la dona, i que s’ha dut a terme envoltada d’un paisatge blanc idíl·lic arran de les nevades dels últims dies al pais. Enguany, la prova ha sigut un nou èxit organitzatiu i de participació amb un total de 315 participants, d’aquestes, un 65% han participat en la cursa d’esquí de muntanya, mentre que el 35% de les participants ho ha fet en raquetes. Així mateix, destaca que el 57% de les inscrites ho han fet en equip i el 43% ho ha fet en la modalitat individual. Entre tots els inscrits, hi havia 11 homes, que han volgut donar suport a l’esport femení amb la seva participació malgrat no puntuar.

A banda, la Skimo és una prova esportiva amb un fort caràcter festiu i solidari. L’esdeveniment té com a objectiu contribuir a la pràctica dels esports de neu en l’àmbit femení, però destaca també com a cursa popular pel seu vessant solidari en col·laboració amb l’associació del Trastorn de l’Espectre de l’Autisme d’Andorra (AUTEA). En aquesta edició, s’han pogut recaptar 4.000 euros que es destinaran al programa de l'associació que ajuda a famílies amb infants de 6 a 18 anys.

Primera Copa d’Andorra

La guanyadora de la categoria popular ha estat Loli Mellado, que ha completat el recorregut de quatre quilòmetres i 432 metres de desnivell des del pla de la Caubella fins al pic del Cubil amb un temps de 37.46. Neus Serracanta i Andrea Sinfreu han acabat en segona i tercera posició, respectivament. La principal novetat d’enguany és que la prova era puntuable per a la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya. En aquesta classificació, la vencedora ha estat Sinfreu amb un registre de 39.09, seguida de Sandra Almeida i Sònia Carrillo.

En la modalitat de raquetes, la primera a completar el circuit circular de 3,4 quilòmetres i 180 metres de desnivell ha estat Isabel Gumbau (25.02), seguida de Susana Bultó i Maria de la Fuente.

La jornada s’ha completat amb diferents actes lúdics al pla de la Caubella i sortejos de múltiples regals per a les participants.