Carregant...

Detall de notícia

• Un instant del partit BC MoraBanc Andorra - Reial Madrid Bàsquet. (Foto: MoraBanc Andorra)
Per Elena Martins, 03/03/2024 A LES 17:39

Dos partits diferents en la derrota contra el líder

Andorra la Vella.- El Reial Madrid ha arrasat amb un MoraBanc Andorra que, tot i haver presentat un sòlid primer temps, no ha pogut imposar-se a la qualitat dels de Chus Mateo en un partit que ha acabat amb 19 de diferència (70-89). No obstant això, s'ha viscut un ambient de disbauxa i festa en una 'Bombonera' que ha estat plena de gom a gom, i el passat divendres ja penjava el quart cartell d'entrades exhaurides de la temporada.

El duel iniciava de manera tensa amb una primera cistella de dos per part de Guerschon Yabusele per avançar als 'merengues' en el marcador. Aquesta acció, precediria a una falta personal per a Rafa Luz en el contraatac. Els tricolors tindrien l'oportunitat de ficar-se en el partit amb dos tirs lliures per a Felipe Dos Anjos, que finalment fallava el segon. El primer parcial se l'emportava l'equip visitant amb un 16-26, malgrat els intents dels locals per escurçar distàncies. Molta anotació contrària, però, no trigarien a intercanviar-se els papers.

Els de Nacho Lezkano iniciarien el segon quart anotant el 18-26. Montero prendria el relleu amb un triple i dos llançaments lliures i el cediria a Jerrick Harding, que després d'agafar un rebot en el segon lliure perdut de Vincent Poirier i un nou 2+1 de Fabien Causeur a Marin Maric, ficaria el triple del 34-33. El MoraBanc estava per sobre per primer cop al partit i Mihajlo Andric ho reafirmava amb un altre triple. Els madrilenys, però, intentarien tornar al joc sense èxit. El descans arribava amb 11 punts de Jean Montero, 18 pilotes perdudes del Madrid, un contundent parcial de 25-11 i un públic que es desfeia a aplaudiments per als seus, que lideraven amb avantatge de quatre (41-37).

Darrers dos quarts del partit on Yabusele atansaria als visitants amb un tir des de la línia de tres. Tanmateix, Andric s'encarregaria de mantenir la diferència amb la mateixa jugada. La polèmica aterraria al cap de tres minuts del tercer quart, quan Montero aconseguia un triple excel·lent que finalment no seria vàlid per falta prèvia d'Andric. Una decisió arbitral no es va prendre bé per part de l'afició andorrana, i donava pas a xiulades i càntics multitudinaris com "así gana el Madrid" o "manos arriba, esto es un atraco". I és que just a partir d'aquesta anul·lació, els tricolors van començar a decaure en el joc, tot i posar-se 52-49. S'encabia la ratxa de cistelles pels merengues amb quatre punts de Edy Tavares i Alberto Abalde, per acabar el quart amb un parcial de pallissa (14-31).

Les sensacions no eren bones per als locals. A poc a poc veien com els líders li agafaven l'esquena. El xiulet de l'àrbitre aturava el marcador al 70-89, en un partit que no ha sigut la millor actuació dels tricolors i baixen una posició a la general (14è lloc). El pròxim repte està marcat per al 10 de març a les 17 hores contra el Zunder Palencia.