Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiador Irineu Esteve a la Copa del Món de Trondheim (Noruega). (Foto: Modica Nordic Focus)
Per Redacció, 26/02/2024 A LES 17:09

Adeu a Schilpario amb el focus a Falun

Andorra la Vella.- La Copa d'Europa de Schilpario (Itàlia) ha estat l'escenari de retorn a la competició per a Irineu Esteve, que ha anat amb intencions de recuperar sensacions i posar a prova la seva esquena. Tot i que en la cursa de dissabte no va obtenir un bon retorn, diumenge va poder recuperar el ritme, per acabar amb bones sensacions. Als 10 quilòmetres individuals ha assolit una 37a plaça, mentre que als 20 quilòmetres persecució ha acabat 17è en l'acumulat i 9è en la distància.

Segons un comunicat emès per la FAE, el fondista s'esperava haver estat millor als 10 km individuals. "Sí que és veritat que no havia fet gaire clàssic, precisament per l'esquena, perquè és pel que va pitjor", ha esmentat, afegint que les sensacions no van ser dolentes, però li ha mancat "molta força als plans". Esteve no ha perdut temps en les baixades, encara que eren complicades, i en les pujades el crono perjudicava, però "no estàvem del tot malament". "Això vol dir que en l'àmbit cardiorespiratori estic bastant bé", ha valorat. Tècnicament, ha estat crític i ha sabut veure que la falta d'experiència en aquesta disciplina, ha fet que el seu nivell sigues inferior. "Estava lent de moviments i em faltava força a les zones més planes, però a les més dures, bastant bé", ha analitzat.

Pel que fa a la cita de diumenge, "vaig fer el 9è temps de cursa i vaig remuntar posicions fins a la 17a" ha detallat. La clau ha estat en guanyar temps respecte als primers i amb bones sensacions en les pujades, on agafava gent i entrava en els grups per perseguir i remuntar posicions. "Tècnicament, tampoc no vaig esquiar molt bé, però pel que fa al ritme, bastant millor que dissabte", ha conclòs.

Pròxim objectiu: Falun

L'equip tècnic d'Esteve ha decidit que no correrà la Copa del Món de Lahti (Finlàndia) que està programada de l'1 al 3 de març. Tampoc estarà present el 10 de març als 50 quilòmetres d'Oslo (Noruega), ja que encara no es troba en un bon estat de forma. Si tot anés sobre el pla, se citaria a les finals de Falun (Suècia, 16 i 17 de març), on disputaria els 10 quilòmetres individual en clàssic i els 20 mass start en lliure.

No obstant això, per poder preparar les curses sueques, la idea és que estigui present a l'Engadin Skimarathon (42 km en estil lliure), del 10 de març. "Allà veurem si l'esquena aguanta o no, si l'estat de forma és idoni o no, però en tot cas el pla A és fer les finals de la Copa del Món", ha explicat l'esportista.