Carregant...

Detall de notícia

  • Gina Del Rio al podi dels 10km persecució de Schilpario. (Foto: FAE)
Per Redacció, 25/02/2024 A LES 19:03

Gina del Rio campiona d'Europa júnior

Andorra la Vella.- Gina del Rio ha aconseguit aquest diumenge, matemàticament, la victòria en la general de la Copa d'Europa FESA Cup. La fondista andorrana, que ha estat segona als 10km persecució, ha sumat altres 80 punts que deixen intocable el seu lideratge en la competició, a falta de dues carreres.

Així, amb els 160 punts que ha sumat en aquests dos dies, es queda amb 1.020 punts en la general i tanca així la seva victòria global. Com a segona classificada està Maria Gismondi amb 736 punts i en tercera l'alemanya Charlotte Boehme amb 675 de la tercera.

Per la seva part, l'entrenador Xabier del Val, ha expressat la seva satisfacció pels resultats de la fondista: "Estem molt contents i satisfets de poder dir que ha guanyat la general de la FESA Cup". També ha aprofitat per felicitar el seu esforç, "potser no ha estat aquest el millor cap de setmana, però ha estat bé perquè tampoc era ni la millor pista ni la millor neu per ella. Amb tot, ha sabut lluitar, ha aconseguit el segon lloc avui i estem molt contents".

Esteve recupera sensacions amb dissetena posició

Pel que fa a Irineu Esteve, ha tornat a competir després del primer tast d'ahir, on va ser 37è als 10km individuals. Aquest diumenge ha competit als 20km persecució, amb un retard que acumulava d'ahir de 2.46,4. Finalment ha estat dissetè amb 1h28.00, a 2.38,0 del guanyador, el francès Sabin Coupat.

Aquesta Copa d'Europa ha estat un test per a Irineu Esteve, que tornava a la competició amb la idea de recuperar sensacions sense buscar un resultat concret, sinó simplement reprendre la dinàmica de lluita en carrera i analitzar les seves sensacions i, sobretot, l'evolució de la seva recuperació dels problemes d'esquena.