Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiador, Àlvar Calvo a Pozza di Fassa (Itàlia). (Foto: Skilv)
Per Redacció, 23/02/2024 A LES 17:18

Àlvar Calvo finalitza 27è i millora els seus punts FIS a Pila

Andorra la Vella.- A Pila (Polònia) s'han disputat divendres dos supergegants FIS, tot i els 45 centímetres de neu que ha caigut durant la nit. La cursa ha tingut una alta participació i alt nivell amb 127 esquiadors. En el primer descens, un gran Àlvar Calvo ha pogut finalitzar en 27a posició amb millora de punts inclosa. L'esquiador s'ha quedat a +1.84 del guanyador, l'italià Enrico Giacomelli (1.01.90) i ha baixat dels 117.84 als 83.93. Per la seva part, Pere Cornella ha finalitzat 66è (+3.20), Nico Daban ha igualat la seva actual puntuació de 113 amb un 70è lloc, i Maià Font es quedava 79è. Salvador Cornella i Martí Llort no han pogut arribar a la línia de meta.

En el segon i últim descens del dia, Pere Cornella ha assolit la millor plaça dels andorrans (36è) a +2.76 de l'un cop més vencedor Giacomelli amb un crono de 59.82. Calvo ha reconfirmat l'optimització de la seva puntuació en fer 100.28 i una 44a plaça. 'Salva' Cornella ha estat 48è; Maià Font, 68è; Nico Daban, 79è; i Martí Llort, 81è.

"Aquesta passada nit ha nevat 45 cm i les condicions han sigut difícils fins al dorsal 30. Però, El Pere ho ha tingut complicat amb el dorsal 16. No ha tingut cap opció per lluitar" ha explicat l'entrenador, Aitor Mulero. Els corredors més joves ho han "fet força bé, ja que feia temps que no es calçaven esquís de SG" i ha destacat que Calvo ha fet una mànega correcta en la primera, on "ha sigut prou intel·ligent a la part dels rollers".

Mulero ha volgut concloure incidint en l'elevat nivell de la cursa, un fet inusual que és causat per l'anul·lació de les diverses cites programades. De fet, a Alleghe (Itàlia) el mal tems ha obligat a suspendre els gegants de dijous i divendres, on estava programat que participessin Íria Medina, Clàudia Garcia i l'equip EEBE U19.

Aquest dissabte es disputarà un altre gegant, en aquest cas CIT, a l'estació polonesa.