Carregant...

Detall de notícia

  • El defensa de l'FC Andorra, Diego Alende en l'últim partit contra el Vila-real B. (Foto: FC Andorra)
Per Elena Martins, 21/02/2024 A LES 12:09

Alende: 'No podem esperar al que facin els altres equips'

Andorra la Vella.- La salvació de l'FC Andorra se situa ara a quatre punts de distància del Vila-real B, equip que marca el descens i que està empatat a punts amb l'Osca. Una situació que comença a desesperar, després d'haver aconseguit dos dels sis punts possibles en els últims partits contra rivals directes. No obstant això, el defensa gallec Diego Alende ha analitzat la situació de forma crítica: "Els resultats ens estan ajudant, però no podem esperar al que facin els altres equips".

Les últimes jornades a la Lliga Hypermotion són complicades, una situació que Alende ja ha patit al Lugo durant dues temporades i on ha recalcat que és important començar a sumar, sinó "es pot tornar molt difícil a causa de l'ansietat que genera i no és fàcil gestionar la pressió". Els tricolors destaquen per la seva capacitat de resiliència contra els clubs més forts de la categoria, un aspecte que han demostrat des de l'any passat, tant a casa com a fora.

El pròxim dissabte 24 s'enfronten a l'estadi Ciutat de València amb la Unió Esportiva Llevant. Un equip que malgrat perdre en la jornada 25 per un penal en l'últim minut contra l'Espanyol i haver empatat els dos següents, es col·loca 10è amb opcions de Play-Off. "Sabem l'equip que és, té molta pressió perquè han d'estar a la part alta de la classificació" ha esmentat Alende. La destitució de l'exentrenador dels granotes, Javier Calleja i la presència a la banqueta del director esportiu, Felipe Miñambres "no canvia res" per als tricolors que esperen "un partit difícil que compta amb una plantilla espectacular".

Tornada a la titularitat

Alende ha viscut la seva tornada a la titularitat a l'Estadi Comunal amb "intencions de sentir-me bé i amb l'objectiu de guanyar confiança". Després d'un període sense tenir minuts al camp, els companys d'equip han sigut un gran suport durant tota la setmana, on ha esmentat que "es van alegrar molt i van intentar ajudar-me molt, que crec que és importantíssim". Les metes actuals per al defensa són donar el millor de si mateix setmana rere setmana, independentment si juga o no.

Enguany, va tenir opcions de sortir durant el mercat de fitxatges d'hivern. Tanmateix, després d'haver parlat amb l'entrenador, Eder Sarabia i el director esportiu, Jaume Nogués, Alende va decidir quedar-se fins a final de temporada. "Visc molt bé aquí, l'equip és espectacular. Sí que és veritat que vaig tenir opcions, però estic encantat amb la decisió que he pres de quedar-me" ha conclòs.