Detall de notícia

• Un instant del partit Penya Encarnada - UE Santa Coloma. (Foto: FAF)
Per Redacció, 22/02/2024 A LES 16:06

Inter Escaldes perd el derbi i es queda a un punt del lideratge

Andorra la Vella.- La derrota de l'Inter Escaldes al derbi escaldenc i l'empat de la UE Santa Coloma, els col·loca a un punt de distància en la classificació de la Lliga Multisegur Assegurances. La jornada 17 desfà el colideratge i atansa a l'FC Santa Coloma en la lluita pel trofeu, que fins ara semblava ser cosa de dos.

Atlètic Escaldes 2 - Inter Escaldes 1

No hi havia millor manera per obrir la jornada que amb el derbi escaldenc dissabte a la nit. Un partit obert, amb ocasions i remuntada inclosa en el descompte. En 3 minuts, ambdós equips ja havien gaudit d'ocasions clares. Els de Dani Luque van assumir el control de la pilota i van posar a prova en dues ocasions els reflexos del porter dels blaus i grocs, Adri. L'Inter va avançar-se al marcador, després de prendre-li la pilota al porter en una jugada aparentment inofensiva, amb un 0-1 que duraria fins al descans.

A la segona part, Sgro va veure la segona groga al minut 70, que deixava a l'Atlètic amb un menys. No obstant això, va aparèixer Rodrigo en el descompte per marcar un doblet. El primer gol al minut 93, rematant de cap una centrada de Valero. I al 95 va donar la victòria al vigent campió rebent una passada en llarg de Guillaume López, fent un gran control i driblant a Adri per marcar a plaer.

Penya Encarnada 0 - UE Santa Coloma 0

Segon empat seguit d'una UE que recupera el lideratge en solitari. Els de Ramon Maria Calderé sumen 191 minuts sense marcar, però també 567 sense encaixar.

Els colomencs van tenir el control de la pilota davant un perillós Penya que va amenaçar més la porteria contrària a la primera part, amb ocasions del Chirri Monje al minut 10, Javi Garcia al 32 i Vaamonde al 37. Només Cifuentes va inquietar Ibáñez amb un xut que buscava l'escaire a tan sols deu minuts del descans. A la segona part, la UE va posar una marxa més. Cifuentes tornava a posar a prova a Ibáñez, Faysal i Bolívar, i fins i tot un Veloso que al minut 88 va veure com la seva rematada de cap la treia sota pals el central Garcés.

FC Santa Coloma 3 - Atlètic Amèrica 0

Veient les punxades dels dos primers en la general, FC Santa Coloma veia l'ocasió per apropar-se. Finalment, ho ha aconseguit després d'un partit on van patir fins al final.

L'equip de Fede Bessone va dominar des del primer moment, però després de fallar diverses ocasions, va anar al descans amb l'avantatge mínim, fruit d'un embolic de Virgili des de la frontal al minut 32. El cuer, amb un plantejament ultradefensiu, no va variar els plans malgrat el gol en contra, amb l'objectiu d'arribar amb el marcador ajustat als últims minuts. Els colomencs van continuar buscant la porteria contrària a la represa, però no acabava de generar perill i fins al minut 80 no va arribar el gol de la sentència, obra d'Àlex Sánchez. Al límit del temps reglamentari, Paez va sentenciar el 3-0 definitiu.

CE Carroi 0 - FC Ordino 2

L'Ordino continua sumant punts després d'imposar-se al Carroi en un partit que va tenir controlat de principi a fi. El recentment ascendit va plantejar el seu estil de joc habitual: tancar-se al seu camp. No obstant això, al minut 10 ja rebia un pal de Tellado i s'encaixava el primer gol, obra d'Edu Sánchez a la sortida d'un córner. El davanter ordinenc va tornar-ho a intentar, enviant una segona pilota al pal al 39. Ja en segona part, on va destacar per les poques ocasions de gol, el sevillà va signar la sentència al minut 80.

Esperança 0 - Pas de la Casa 0

El duel directe entre equips que lluiten per la permanència tancava el cap de setmana de lliga. La primera part va ser molt igualada tant en possessió com en ocasions, tot i que el Pas va avisar amb més perill mitjançant una tisora de Salguero (16') que va sortir desviada i un xut creuat de Martins al 27 que Ema va refusar a córner.

A la represa, Najera va disposar de dues ocasions per avançar l'Esperança. Al 47, amb un xut ras des del punt de penal que va aturar Ferreiro i al 49, finalitzant una passada de la mort de Roberto López a les mans del guarda meta del Pas, quan ho tenia tot a favor per marcar. També la van tenir els encampadans al minut 65, però Carlos Gomes, gairebé sense angle, va xutar al pal. Amb aquest empat, tots dos equips es distancien una mica més del cuer Atlètic Amèrica en una lluita per la permanència que treu fum.