• Un instant del partit Atlètic Americà - Atlètic Escaldes. (Foto: FAF)
Per Redacció, 12/02/2024 A LES 09:05

Batalla de titans: Colideratge de la UE Santa Coloma i l'Inter Club Escaldes

Andorra la Vella.- Nova jornada de la lliga nacional, nous resultats que han fet lleugers canvis en la classificació. La UE Santa Coloma empata a casa i també ho fa amb l'Inter Club Escaldes a la general, qui aconsegueix coliderar després de passar per davant de l'Ordino.

UE SANTA COLOMA 0 - PAS DE LA CASA 0

La UE Santa Coloma no va poder amb el Pas de la Casa en el duel que tancava la jornada 16. Un empat sense gols que estreny la lluita pel títol i deixa els colomencs com a colíders, relegats al segon lloc en tenir pitjor average general que l'Inter. Els encampadans són el tercer equip que no cau amb els de Ramon Maria Calderé.

A la primera part, com era previsible, la possessió va ser per als de groc i negre, però el primer a avisar va ser Huerta per al Pas, amb un xut que va aturar Navarro. La UE gairebé no va gaudir d'ocasions. La més clara, un xut de fora l'àrea de Bolívar que va aturar Ferreiro en dos temps. El guió es va mantenir a la segona part. Domini dels de Calderé, que li costava horrors amenaçar la porteria de Ferreiro. A mesura que s'apropava el final, augmentava el domini dels colomencs, però el Pas resistia. Bolívar ho va tornar a intentar amb un xut llunyà, gol anul·lat correctament a Obama, remat fora per poc de Franco González... No hi va haver manera. Un punt per a cadascú i la Lliga Multisegur guanya emoció a cada jornada que passa.

FC SANTA COLOMA 6 - ESPERANÇA 1

Amb set de venjança després de la golejada que van patir la jornada anterior contra l'Atlètic Escaldes, FC Santa Coloma acaba encaixant 6 gols davant el penúltim classificat.

El marcador va acabar en 6-1 en un partit que va quedar sentenciat al descans gràcies al primer gol d'Eloy Gila aquesta temporada, al minut 22, i un doblet de Virgili al 41 i el 44. Si hi havia qualsevol dubte, el va esborrar Aláez, marcant el 0-4 als dos minuts de la represa. Miguel López va fer el cinquè al 64, Najera va marcar el gol de l'honor de l'Esperança al 70 i en el descompte, Páez va establir el 6-1 definitiu.

PENYA ENCARNADA 4 - CARROI 1

Partit molt incòmode en el Penya Encarnada - Carroi, on la resolució del duel va venir per part dels vermellons que van patir un insuperable Carroi en defensa.

Els dorsals liles van haver de posar el fre de mà a la tàctica defensiva en el minut 44, quan Nedjoum va veure la vermella directa en fer falta sobre Gabriel Garcia, que ja encarava Mejía. A sobre, la falta la va executar Monje, que va enviar la pilota a l'escaire per fer pujar l'1-0 amb què es va arribar al descans. En inferioritat numèrica i el marcador en contra, tot va ser més complicat per un Carroi que va intentar arribar als últims minuts amb aquest desavantatge mínim, però va aguantar 24 minuts, fins que una triangulació entre Coro, Puerto i Manu Calvo la va finalitzar aquest últim superant Mejía en el braç a braç. Sioul va donar esperances al minut 77 amb un 'box to box' i passada de la mort a Mokunga, que va marcar el 2-1, però al 85 Puerto va deixar el partit vist per sentència i al 88, Manu Calvo va arrodonir la victòria del Penya.

INTER ESCALDES 2 - FC ORDINO 0

Victòria treballada d'un Inter estirant la seva espectacular ratxa de partits sense perdre a 13 i posant fre a la de l'Ordino, que acumulava 6 sense conèixer la derrota. L'equip d'Otger Canals rellevava en el lideratge durant unes hores a la UE en un duel sense gaires ocasions de gol.

El màxim golejador de la Lliga Multisegur, Domi Berlanga, feia el seu 14è gol en 15 partits al minut 6, rematant al segon pal a la sortida d'un servei de cantonada. Pràcticament, no es van veure més ocasions de perill en una primera part marcada per la lluita en el mig del camp per tenir la possessió. L'Ordino va arriscar a la represa, estirant les línies i sotmetent el rival a una forta pressió. Amb tot, no era capaç d'arribar amb perill a l'àrea d'Adri Muñoz i l'Inter va signar la sentència de nou a la sortida d'un córner tret per Riverola que Sascha Andreu va rematar de manera impecable a la xarxa per establir el 2-0 definitiu.

ATLÈTIC AMÈRICA 1 - ATLÈTIC ESCALDES 8

El vigent campió, probablement l'equip que més està enlluernant en aquest 2024, va passar per sobre del cuer, superant-lo per golejada.

Els hi va costar als de Dani Luque inaugurar el marcador i de fet, la primera ocasió va ser per a l'Atlètic Amèrica, amb una incursió i xut de Marcel Oliva que va desviar Saul Gràcia. El primer gol dels escaldencs va arribar al minut 28, arran d'un servei de cantonada que Denches va rematar de cap a dins, anticipant-se a Toro. Al 40, Piloto va aprofitar una badada defensiva per marcar el seu cinquè gol en les darreres 5 jornades i tancar l'electrònic al descans amb 0-2. La segona part va ser una allau ofensiva dels de Luque. Van marcar Sgro (50'), Barrenetxea (56' i 86'), Denches (74'), Pedja (86') i Airton Páez de penal (90'+1). Thommy Bejarano va marcar el gol de l'honor per al cuer al 72.