Dissabte 27 de juliol de 2024
|
08:47 H
El podi de l'ICE Gladiators. (Foto: FMA)

L'incertesa es manté fins a l'última jornada de les AndbankGSeries 2024

Andorra la Vella.- Les AndbankGSeries 2024 tornen a la càrrega i ja espera a la decisiva G4. Volkan Isik (Clio ICE Trophy), Jose Roger (Side by Side) i Tito Rabat (ICE Gladiators), aquest per partida doble, han sigut els guanyadors de la penúltima cita del calendari de la competició. Després de la disputa de la G3, G5 i G6 per als motards, només Jose Roger sembla tenir assegurat el seu tercer triomf consecutiu a la categoria dels buggies, té 32 punts d'avantatge sobre el seu company Jesus Cucharrera i queden 40 punts en joc.

Pel que fa a les categories restants, la igualtat és total no només pel títol en joc. La composició dels podis finals, en aquests moments, és impredictible.

Entre els Clio Rally5, Antonio Otero que partia amb cert avantatge en aquesta G3 no l'ha mantingut i ha vist com Yannick Francisci l'igualava a la provisional mancant el meeting final. Entre l'ICE Gladiators, com era de preveure, l'arribada de Tito Rabat, amb quatre triomfs a les curses en què ha participat, l'han situat entre els favorits al triomf final. De moment Xavi España, molt regular, resisteix.

El mal de cap de la meteorologia

La possibilitat d'un segon ajornament de la G3 va ser molt real durant la primera meitat de la setmana. Les altes temperatures del dia a dia i unes previsions que no portaven a l'optimisme han sigut el motiu pel qual la incògnita de la disputa de la G3 no es va resoldre fins 48 hores abans de l'inici del meeting. Amb tot, la jornada no es preveia plàcida, l'estat de la pista estava sota mínims i encara que la finestra de baixes temperatures prevista a les nits de dijous i divendres podia ajudar, s'havia arribat a pensar en la possibilitat de canviar d'escenari per a cadascuna de les categories.

El director del circuit Andorra - Pas de la Casa, Alex Bercianos ha comentat que després del primer ajornament "disputar la G3 era molt necessari per poder mantenir "vives" les AndbankGSeries 2024". A més, ha recalcat que juntament amb la Copa del Món de Soldeu d'esquí, ha estat l'esdeveniment de major repercussió que s'ha celebrat a l'aire lliure a Andorra, "amb la climatologia tan adversa, després de 20 dies d'anticicló i amb tan poc marge de reacció". Una feina que no era fàcil, ja que van visualitzar una opció dijous i van haver d'apostar per ella.

"L'experiència acumulada durant aquests anys ens permet actuar de manera immediata quan veiem una possibilitat, per complicada que sembli, i prendre les decisions necessàries" ha justificat, vulguen afegir que "pensar a preparar un escenari diferent per a cadascuna de les categories és un sobreesforç per part de l'equip de pista, però necessari per aconseguir el nostre objectiu". Una decisió que finalment ha anat millor del que es podien imaginar des de l'organització, on el microclima que en certs moments es viu al port d'Envalira els hi va anar a favor perquè la pista aguantés fins al final. "És d'agrair la col·laboració de tots els implicats al certamen, en tot moment ens van recolzar en les solucions que vam anar plantejant durant pràcticament tota la setmana" ha conclòs.

Isik torna i repeteix triomf al Clio ICE Trophy (2RM)


L'experimentat pilot turc, vencedor de la G1 i absent a la G2, ha complert amb el comentari que tornaria al Circuit Andorra - Pas de la Casa, i a més ho ha fet donant mostres d'un excel·lent pilotatge sobre gel, una especialitat que fa només un mes no coneixia. Ha assolit la victòria en totes les sortides a la pista i ha acabat la G3 amb ple de puntuació (40 punts). Els pilots francesos Charlie Fread i Yannick Francisci, en plena lluita pel títol, l'han acompanyat al podi d'aquesta tercera cita de la Clio ICE Trophy.

Antonio Otero no ha tingut el seu millor dia a l'escenari andorrà i ha vist com Francisci i Fread li llimaven la diferència que fins ara tenia a favor seu. Conscient que era un escenari possible, ha esmentat que "Molts companys em diuen que això ho tinc fet. No estic ni de bon tros d'acord. En aquestes curses no pots ser més o menys conservador, és a dir, que si tens avantatge pots guardar-te algun segon com als ral·lis per exemple". A banda, ha explicat que les GSeries són un campionat on "cal regular i no cometre errors". "Els rivals estan esperant el meu error i el meu objectiu és no fallar" ha incidit.

"Un campionat brutal" són amb les paraules que Otero ha definit el campionat que es disputa al Circuit Andorra. "Tenir la possibilitat de competir en una superfície tan diferent amb el gel és una cosa inimaginable a prop de casa" ha valorat. No ha pogut viure-ho des de fora fins a enguany, on a més, ha comentat que és responsable d'un equip i volant de manera esporàdica en les cites on hi havia plaça lliure. "Em va agradar molt aquesta primera presa de contacte i en sorgir aquest any la possibilitat de pilotar un Rally5 de l'equip Puzzle Motorsport, no ho vaig dubtar" ha finalitzat.

Classificació SBS


Jose Roger (Canam #1), ha tornat a dominar des del principi fins al final la categoria dels buggies, deixant sentenciat, gairebé definitivament, el seu tercer títol consecutiu de campió, entre els SBS, del campionat andorrà de pilotatge sobre gel. No obstant això, l'únic pilot que li pot prendre el títol és el seu company d'equip, Jesus Cucharrera, amb qui comparteix el volant del Canam#1.

El podi de la G3 dels SBS ha estat format per Jose Roger (1r), Joel Font (2n) i Jesus Cucharrera (3r). Abans de la cerimònia de lliurament de trofeus, Roger ha comentat que "per aquesta G3 hem adoptat l'estratègia d'estalviar pneumàtics pensant en la G4, i a punt ha estat de sortir malament. Per sort hem pogut salvar la situació i guanyar una altra vegada".

Nova categoria a les SBS: els vehicles atmosfèrics

De comú acord amb totes les parts implicades, s'ha establert un podi per als vehicles atmosfèrics entre els buggies. En aquesta categoria estaran inclosos els Yamaha preparats per Pep Motors, els únics sense turbo de la graella de la categoria.

El podi d'aquesta G3 dels SBS atmosfèrics s'ha format per Joan M. Grigera, en primer lloc, seguit del segon i terçer lloc, Gerard de la Casa i Marc Solsona, respectivament. Cal destacar que el vencedor Joan M. Grigera, és el més jove (15 anys acabats de fer) dels participants de les AndbankGSeries 2024.

Rabat torna a guanyar a l'ICE Gladiators; Xavi España resisteix

L'excampió del món de Moto2, Tito Rabat, ha repetit doble triomf, en aquest cas a la G5 i G6 de l'ICE Gladiators. Rabat, un habitual a les proves del Circuit Andorra - Pas de la Casa, en aquesta ocasió ho ha tingut més "fàcil". El seu gran rival al meeting anterior (Marc Font) no ha estat al port d'Envalira, ja que estava competint a La Cantoria (Almeria) a la segona prova del Campionat d'Espanya d'Enduro Extrem.

Amb les dues darreres curses per disputar, les distàncies s'han escurçat de manera considerable a la provisional de la present edició del certamen coorganitzat amb la Federació Motociclista d'Andorra (FMA). Amb 50 punts per disputar, els cinc primers classificats de la provisional estan separats per 16 punts. En la pròxima cita, Xavi España haurà de donar el millor de si mateix davant de pilots de l'entitat del seu germà Cristian España, Maxime Emery, Rabat i Jordi Duedra.

Dissabte 17 es disputarà l'última jornada de les AndbankGSeries 2024, és a dir, a mitjanit de l'esmentat dia hi haurà resposta sobre totes les incògnites que ara mateix existeixen sobre la composició dels podis finals. Així doncs, les categories Side by Side i Clio ICE Trophy disputaran la G4 mentre que l'ICE Gladiators correran les curses corresponents a la G7 i G8 del seu calendari particular.