Dissabte 27 de juliol de 2024
|
04:30 H
El nedador Patrick Pelegrina als Mundials de natació de Doha (Qatar). (Foto: FAN)
El nedador Nàdia Tudó als Mundials de natació de Doha (Qatar). (Foto: FAN)

Pelegrina debuta a Doha amb bons resultats

Andorra la Vella.- El debut de la federació andorrana de natació (FAN) en els Mundials de natació a Doha (Qatar) ha estat diumenge amb Patrick Pelegrina en els 100 metres braça, on ha nedat en la 3a de les vuit sèries classificatòries.

En ella, ha assolit la primera posició amb un temps de 1.03.08, que ha representat el 42è lloc a la classificació (+3.89) de 79 competidors. Ha estat a mig segon de trencar el seu rècord d'Andorra, que ara mateix està en 1.02.64. Després, ha competit en les semifinals on la posició de tall era la número 16, que finalment ha estat per Denis Petrashov (Kirguizstan) amb 1.00.47.

El nedador tornarà a competir dimarts 13 de febrer en la prova de 50 metres braça, durant la tercera jornada del calendari de natació.

Nàdia Tudó, una baixa inesperada

La nedadora Nàdia Tudó és baixa d'última hora per molèsties en un turmell. "Feia treball de força al gimnàs i m'he torçat el turmell" ha explicat, sabent que això li impedirà competir en els 100 metres braça.

El director tècnic de la FAN i tècnic responsable de la delegació, Alfonso Maltrana, ha declarat que és una pena perdre a Tudò. "Està per a nedar però no al 100%. Té el turmell inflat, però amb pronòstic de millora" ha mencionat. Tan aviat com la jove els hi va informar sobre l'abast de la lesió, "immediatament vam consultar els especialistes del servei mèdic de recuperació esportiva del CTEO d'Ordino que, òbviament, ens van recomanar continuar i prolongar, tant com poguéssim, les sessions de fisioteràpia iniciades a la ciutat alemanya de Bochum" ha informat. De seguit, van contactar amb les federacions d'altres països, els quals de manera solidària, li van garantir a Tudò les sessions de fisioteràpia, que han classificat com "tot un privilegi". "Entre tot, també hem de destacar la fluïdesa en la comunicació amb Mark Jayasundara, entrenador de Tudó a l'SG Ruhr alemany, que coincideix amb nosaltres sobre la forma de recuperar la zona afectada" ha incidit.

Tanmateix, continuen amb les esperances fixes en els 200 metres braça de dijous. "Ara només toca esperar que les molèsties desapareguin i pugui fer un bon temps en la prova de dijous" ha conclòs Maltrana.