Dissabte 27 de juliol de 2024
|
06:04 H
L'esquiadora, Carla Mijares i l'entrenador, Josh Alayrach a la Copa del Món de Soldeu. (Foto: Alexis Boichard / Agence Zoom)
Els obridors de la primera mànega Marc Fernández, Pere Cornella, Salvador Cornella i Pirmin Estruga. (Foto: Alexis Boichard / Agence Zoom)

Mijares no acaba la primera mànega i marxa agraïda pel suport del públic

Andorra la Vella.- L'eslàlom de la Copa del Món tenia a Carla Mijares com a única representant nacional amb el dorsal 51. Venien a "jugar totes les nostres cartes a tot o res", però no ha pogut acabar la primera mànega. Marcava el 58è crono en el primer sector amb +0.55 i al segon passava amb +1.71, en la 56a posició quan ja no ha pogut continuar.

"Sensació una mica agredolça, perquè m'he tirat amb tot el que tenia i llavors bé, però també m'hagués agradat aquí a casa travessar la meta amb tota la grada i tot el meu públic" ha declarat. No obstant això, l'esquiadora ha sentit tot el suport i l'estima del públic, que li han donat un suport incondicional. "Des de dalt, ja se sentia tot el rebombori, i vull donar les gràcies. Estic molt contenta de l'afició, que és també un pes afegit, però s'agraeix molt" ha volgut remarcar. L'entrenador, Josh Alayrach li ha explicat que el seu 'out' de diumenge són coses que "formen part del joc, que s'ha de jugar, amb els nervis he sortit una mica enrere, i amb aquesta neu paga factura a la mínima, que els peus se'n van de sota teu i això, però està content" ha finalitzat Mijares.

Per la seva part, Alayrach ha explicat que ha sigut un dia complicat on "la Carleta crec que tenia molts nervis i no ha pogut treure la seva millor versió". Ha volgut puntualitzar que és molt jove, encara, li queda madurar i créixer perquè els nervis no li juguin una mala pasada. "Per la pròxima intentar polir la feina per sempre treure la millor versió i no que els nervis ens facin una mala passada" ha conclòs.

Satisfacció entre els obridors

I la cursa no es podia disputar sense obrir abans la pista. En l'eslàlom, ha sigut el torn de Pirmin Estruga, Salvador Cornella i Pere Cornella i Marc Fernández, en la primera mànega i en la segona, ho ha fet també Eric Ebri.

Salvador Cornella, que ha sigut el primer a baixar, ha mencionat l'exigència de les condicions de la pista i ha volgut remarcar que "s'ha fet una molt bona feina per part dels derrapadors i de l'organització perquè avui ha fet una nevada bastant important i era difícil tirar-ho endavant, però s'ha aconseguit que surti el gel i és una pista bastant segura".

D'altra banda, Pere Cornella ha sigut l'encarregat de dur la càmera que ha obert cursa, ha esmentat que ha sigut un gran honor fer d'obridor. "Poder estar competint amb les millors del món va molt bé i és molt divertit" ha afegit. Una neu en bones condicions, millor que en el gegant, "més dura, i el traçat és exigent, però divertit, i estic molt content d'estar aquí" ha puntualitzat.

Igualment, Pirmin Estruga ha destacat "les condicions han sigut espectaculars, l'organització ho ha fet perfecte, ja s'ha vist, i el traçat no era molt complicat, però és un pistó i això fa que sigui complicat".

Caminal, 49a al descens de Crans Montana

La Copa d'Europa de velocitat de Crans Montana (Suïssa) ha posat diumenge el punt final amb els dos descensos, després que es cancel·lés el primer dissabte, a causa del mal temps. Jordina Caminal ha pogut finalitzar només el segon.

Al primer descens, no ha pogut completar la baixada a causa d'un error que li ha fet sortir-se. A la segona, però, ha marcat un crono de 1.12.46 per a la 49a posició, a +4.31 de la guanyadora, la bielorussa Elvedina Muzaferija (1.08.12). Tan sols li han separat poc més de dos segons de la 30a posició, la qual ha estat per a la romanesa Ania Monica Caill.

Caminal ha explicat que ha estat un dia complicat. "A la primera cursa no estava esquiant malament, però he comès un petit error i m'he sortit. A la segona cursa no tenia confiança i he esquiat malament" ha analitzat. Les ha definit com a dues curses complicades, ja que estava nevat i la visibilitat era quasi nul·la. "Dies complicats, però és el que hi ha i ara hem de passar pàgina i continuem" ha conclòs.

Cancel·lat el segon gegant de Sapporo

La neu és protagonista a Sapporo (Japó) i cancel·la el segon gegant de la Copa del Món. Tot i que dissabte sí que es va poder fer la cursa, on Roger Puig va acabar 13è amb +20 punts WC, els quaranta centímetres de neu ha frenat el bon transcurs de la cita.

Dilluns és dia de descans i dimarts es reprendrà la competició amb el primer dels tres eslàloms prevists.