Carregant...

Detall de notícia

  • Lucas Pagès. (Foto: FAE)
  • Àlvar Calvo competint. (Foto: Skilv)
Per Redacció, 03/02/2024 A LES 16:42

Lucas Pagès vol tornar a competir a les Copes del Món de Noruega

Andorra la Vella.- L'esquiador de 'telemark', Lucas Pagès, porta una temporada "complicada" per diferents lesions i ara es planteja el seu retorn per a mitjan febrer, del 16 al 18, a les Copes del Món d'Al, a Noruega.

L'andorrà, que l'any passat va patir precisament la lesió de creuats al genoll al país escandinau, tornarà a competir al mateix lloc després d'un inici de temporada difícil en què no ha acabat de fer net amb les lesions.

"La tornada l'hem feta amb molta tranquil·litat, amb molt treball al CTEO amb la Maria i la Lore", ha explicat l'esquiador que tot i tornar als entrenaments primer a Àustria i després a casa, va ser a Nadal quan va tenir un accident i es va fer un esquinç a un dit. "Vaig poder continuar entrenant, però ja no hi havia tanta qualitat d'entrenament", acabat explicant.

A més, quan es va recuperar, va tornar a entrenar a França, però dos dies després es va tornar a lesionar l'altra mà. "La setmana passada", ha continuat explicant Pagès, quan ja s'havia recuperat, "vaig anar massa fort i em vaig lesionar al peu". "Aquesta setmana he tornat a entrenar i he vist que encara no estic del tot recuperat. Vam pensar de fer la Copa de França d'aquest dissabte, però hem vist amb l'entrenador que no era el moment perquè em fa mal el turmell i no tinc confiança", ha dit l'andorrà.

Lucas Pagès està ara mirant d'anar a Noruega "a fer les Copes del Món, que van ser les curses on em vaig trencar el genoll la temporada passada". "Seran les meves primeres curses i de moment és una temporada molt complicada per mi en què estic tenint moltes lesions", ha assegurat. "Hi ha una part que tinc la meva culpa perquè tinc moltíssimes ganes de tornar a fons i faig diverses errades que em lesiono. Ara hem tornat a posar les coses ben ficades, en línia, i ara és tenir paciència i tornar bé per poder representar a Andorra bé".

Calvo 'out' al gegant quan estava fent una bona cursa als mundials júniors

Última cursa dels Campionats del Món júniors d’esquí alpí a França, on avui a Saint Jean d’Aulps era el torn del gegant masculí. Àlvar Calvo, que sortia amb el dorsal 93, estava fent una bona cursa però ha acabat fora a la primera mànega.

L'andorrà se situava amb el 53è temps al primer sector i després feia el 52è al segon sector. Més tard, però, no ha pogut entrar en una porta i ha quedat fora.

Roger Vidosa, director de la secció d'alpí, ha explicat que Calvo ha iniciat la cursa cometent una errada al principi, tot i que posteriorment ha esquiat força bé. Però, quan ha arribat a l'últim mur no portava la bona direcció i ha acabat fora.

Amb la cursa del gegant masculí es tanca la participació andorrana a aquests Mundials júniors.