Carregant...

Detall de notícia

  • L'esquiador Àxel Esteve a Kitzbühel (Àustria). (Foto: Christophe Pallot / Agence Zoom)
  • L'esquiador Àxel Esteve a Kitzbühel (Àustria). (Foto: Alexis Boichard / Agence Zoom)
  • Pirmin Estruga al podi de Font Romeu (França). (Foto: FAE)
Per Redacció, 21/01/2024 A LES 21:08

Pal per a Àxel Esteve: 'out' de l'eslàlom de Kitzbühel

Andorra la Vella.- Àxel Esteve ha quedat fora de l'eslàlom de Copa del Món de Kitzbühel (Àustria) després de no poder finalitzar la primera mànega. Portant el dorsal 68, ha marcat el 50è temps al primer sector amb +0.37, i en el segon se situava amb el 23è temps amb +0.65, però després d'un gir a esquerra, ja no ha arribat i ha quedat fora.

El responsable tècnic de l'equip nacional masculí i entrenador, Fred Beauviel, ha mencionat que "és una pena, però l'Àxel mai ha esquiat com està esquiant ara. Està esquiant millor que mai". "El que ha passat és el que pot passar en qualsevol cursa, que intentis coses i que potser no arribes a baix, però està demostrant que és capaç de ficar-se a dintre dels 30 a Copa del Món", ha analitzat.

Esteve ha esmentat que, tot i que ara està baix d'ànims, "penso que és un dia molt positiu, en el sentit que era una carrera bastant complicada, amb moltíssims DNF, condicions de la neu molt lustrades i amb no gaire grip. La gent estava tenint molts problemes".

Beauviel ha afirmat que està produint un esquí sòlid i "està canviant la seva forma d'esquiar". "Clar, podem estar decebuts, però el que està passant últimament és molt positiu, estic molt content de com està evolucionant l'Àxel. Pas a pas, i d'aquí a poc aconseguirem coses molt bones", ha defensat. L'esquiador concorda amb les paraules del seu entrenador. Tanmateix, ha afegit que a dalt potser estava una mica més tímid, però que ha pogut fer el seu esquí. "Avui realment era molt difícil. En general, positiu tot i el DNF, estava fent parcials per estar dintre dels 30. Un parell de corbes que giraven cap al final m'han fer sortir-me, però el balanç en general és positiu, i amb ganes de la següent carrera", ha conclòs.

EEBE U19: Podi per a Estruga i punts FIS per a Font

Font Romeu ha tancat la seva cita CIT amb un últim eslàlom, on Pirmin Estruga ha obtingut un altre podi i Maià Font ha pogut millorar els seus punts FIS.

Marcant un tercer temps en la primera mànega, i quart a la segona, Estruga ha acabat, en tercer lloc, després d'una errada al tram final. Li han separat +2.24 del segon, qui ha estat l'espanyol Sergi Piguillem i +2.59 de la victòria del canadenc Lucas Savard.

Per la seva part, Maià Font, que ha estat 7è, ha pogut millorar punts FIS: dels 89.65 que té actualment als 80.76. El tècnic Nico Belcredi valorava positivament el que ha proposat Font, especialment a la segona mànega. El rànquing de l'equip s'ha completat amb Robert Solsona en 13a posició, Antoni Bea en 18a i Jan Torres en 26a.

Les males notícies provenen de Marc Fernàndez i Martí Llort, que no han pogut finalitzar la primera mànega. A la segona, Eric Ebri ha volgut arriscar i al mur s'ha acabat sortint. Nico Daban, Marc Delgado i Cerni Gil ha patit la mateixa sort que Ebri.

Caminal entrena a Orcieres

Jordina Caminal ha fet el primer entrenament oficial de la Copa d'Europa de velocitat d'Orcieres (França). S'ha saltat una porta, però això no ha impedit que hagi acabat amb el sisè millor crono. Deixa bones sensacions i parcials correctes, segons informen des de l'equip. Arriba a aquesta cita europea després de la cancel·lació de les curses a St. Anton (Àustria), per culpa de les condicions meteorològiques.

Dilluns se celebra un segon entrenament oficial, mentre que els dies de cursa seran dimarts i dimecres amb dos descensos, i dijous, el supergegant.