Carregant...

Detall de notícia

  • Salvador Cornella a la cerimònia d'obertura dels Jocs Olímpics de la joventut d'hivern de Gangwon (Corea del Sud). (Foto: COA)
Per Elena Martins, 19/01/2024 A LES 13:38

Salvador Cornella: 'Tinc el nivell i el material per fer un bon resultat'

Andorra la Vella.- Els Jocs Olímpics de la joventut d'hivern de Gangwon donen el tret de sortida divendres 19 de gener amb participació andorrana. L'esquiador Salvador Cornella és l'únic representant d'aquesta edició a la cita qui, a més, competirà en totes les disciplines individuals d'esquí alpí. Debuta diumenge 21 amb el supergegant, precedint a la intensa jornada de dilluns, on Cornella haurà de disputar tant supergegant com eslàlom en combinada. Dimecres 24 i dijous 25 de gener seran els seus últims dies de competició, amb la cursa del gegant d'eslàlom i eslàlom, respectivament.

És la primera vegada que participa en uns Jocs Olímpics, com afronta aquesta nova experiència? Quines són les sensacions que té ara, just abans de competir?
Tinc bastanta confiança perquè sé que tinc el nivell i el material per fer un bon resultat. Esperem que surtin les coses bé.

Ja ha pogut tenir contacte amb la pista?
Sí. Dimecres vam anar a fer una mica d'esquí lliure, sense traçat, perquè feia boira i tampoc ens han deixat. Estava una mica difícil. Hi havia molta humitat i no es feia amb barca, però els pròxims dies farà més fred i suposo que es compactarà, que és quan la pista estarà bé i preparada.

Participa en totes les categories individuals d'esquí alpí. Com es veu respecte dels rivals i com analitza la competició?
Hi ha nivell. Estan els millors de cada país i m'enfronto als primers del món de la meva edat, on al rànquing, em superen de bastant. Tot i això, crec que ho faré bastant bé.

Li agradaria participar en uns Jocs Olímpics absoluts?
Seria un dels objectius, sí, però ha d'anar tot molt bé. Actualment, hi ha gent molt bona, a qui haig de passar primer, per la qual cosa, encara em queda a mi. L'objectiu i les ganes hi són.

Parlant de la temporada, ha aconseguit els millors resultats a Baqueira-Beret i aquí a Soldeu. Com ho valora?
Molt content de poder baixar dels 70 punts FIS amb els que vaig començar. Em va quedar l'espineta perquè volia baixar dels seixanta, i així tenir un molt bon dorsal per Gangwon. No obstant això, està molt bé. Baixar dels 70 punts era un dels objectius.

El focus el té a Corea, però, té algun repte ja marcat per a després?
No m'ho he mirat gaire encara. El previ eren les nacionals d'Andorra, però ara tinc com a repte aprofitar i gaudir al màxim possible aquesta experiència. Bàsicament, els Jocs són el 'highlight' de la meva temporada.