Dissabte 27 de juliol de 2024
|
05:17 H
El seleccionador femení, Albert Panadero, a la presentació de dilluns. (Foto: E. M.)
Fèlix Àlvarez, Albert Panadero i Eloy Casals durant la presentació. (Foto: E. M.)

Albert Panadero: l'inici d'una nova era

Andorra la Vella.- Albert Panadero ha sigut presentat aquest dilluns com a nou seleccionador femení de futbol. Entre preguntes marcades sobre l'exseleccionador, José Antonio Martín i la seva incorporació, ha assegurat que ve amb mola il·lusió.

Una presentació que ha començat amb les declaracions del president de la federació andorrana de futbol, Fèlix Àlvarez, explicant que aquest és el fi d'un cicle. "Creiem que l'Albert és la persona idònia per encapçalar aquest projecte", esmenta. Ha demanat que les preguntes se centressin en la presentació i obre la porta a què, un cop parlades les declaracions d'en Guti, puguin fer les declaracions pertinents.

Declaracions que Eloy Casals, director tècnic de la selecció andorrana de futbol, ha deixat clar que no entraran a valorar. "Volem pujar el nivell d'exigència amb nosaltres mateixos i arribar a implementar mètodes que utilitzem al masculí. El futbol femení a Andorra té molt marge de millora", ha explicat, sense voler deixar el treball de l'exseleccionador de costat. "Tenim la consciència molt tranquil·la del que s'ha consensuat. Ha sigut una decisió unànime", afirma tan aviat ha explicat que les reunions amb la junta directiva van iniciar al desembre, on s'acabava una etapa. Focalitzats en la nova fase europea, prenen la decisió del canvi i va ser després de les festes de Nadal, quan se li va comunicar a l'Albert.

Albert Panadero i la primera vegada d'Andorra al Preeuropeu

De segon entrenador de les seleccions masculines sub 16 i sub 17 a entrenador de l'absolut femení, Panadero inicia una nova etapa en la seva carrera. Una etapa que segons ell, empren com un repte en l'àmbit futbolístic i poder transferir tot allò que ha après durant els anys que porta a la federació. Tot i que mai ha dirigit un equip femení, recalca que és més important la capacitat d'adaptació de la persona i el staff. "L'experiència és un complement", assenyala.

El primer contacte amb l'equip serà dimecres 17, però, ha mencionat que ja hi ha algunes jugadores que li han donat la benvinguda. "Tenim vídeos de la Nations League per analitzar i començar a treballar", declara. El seleccionador ha confirmat que encara no hi ha staff definit, i que en Carlos Maño estarà amb ell com a segon entrenador i a més, comptarà amb Tano com a entrenador de porteres i llista de convocades.

Amb el Preeuropeu en ment, s'apropa una fase d'inici de rendiment, un repte a treballar segons Panadero, amb objectius que puguin assolir i fer créixer com a equip.