Carregant...

Detall de notícia

  • Un dels vehicles GiAnd de les GSeries. (Foto: Arxiu ANA)
Per Redacció, 14/01/2024 A LES 15:50

Les ANDBANK GSeries 2024 comencen amb bones perspectives

Pas de la Casa.- Les ANDBANK GSeries 2024 han començat donant un espectacle a la pista del Circuit Andorra - Pas de la Casa, un bon nombre d’aficionats han pogut seguir en directe des de les “graderies naturals” de la instal·lació.

Pel que fa als protagonistes de l’esdeveniment, entre els pilots hi han moltes cares conegudes entre els Side by Side (SBS) i els ICE Gladiators (IG) i una graella 100% nova a la Clio ICE Trophy (2RM). Així doncs, Jose Roger ha estat el vencedor entre els buggies i Cristian España el doble guanyador entre els motoristes, mentre que el pilot turc Volikan Isik ha vençut entre els que han competit al volant d’un R/Clio Rally5.

Clio ICE Trophy (2RM) - Incertesa fins al final

Amb 16 pilots inscrits, que no havien competit a la pista gelada del Port d’Envalira, han fet difícil la previsió del desenvolupament del primer meeting d’aquesta categoria. A les mànegues qualificatives han sigut els pilots del Team Puzzle Motorsport els que han pres avantatge, sent Volikan Isik (Clio #14) el millor posicionat seguit de l’espanyol Daniel del Villar (Clio #13).

A les finals s'ha decidit el vencedor i semblava que estaria entre els esmentats, però aquestes finals han tingut un desenvolupament inesperat. Els vencedors han sigut Charlie Freard (Clio #77) a la final A i Alberto Otero (Clio ·13) a la final B. Amb els 25 punts acumulats pel seu triomf, Otero ha passat a ocupar la segona plaça de la G1, Freard la tercera, mentre que Isik ha pogut conservar el primer lloc, per 2 punts de diferència.

Side by Side - Jose Roger i Joan Lascorz un espectacular duel per començar el certamen

José Roger (Canam #1), campió 2023 de la categoria, Joan Lascorz (Canam #17), gran protagonista del final de la temporada passada, han tornat a demostrar que estan en plena forma i segueixen estant en condicions per lluitar el triomf a les AndbankGSeries 2024.

A la mànega qualificativa, Roger (51”815), ha sigut l’únic a baixar dels 52”, i Lascorz (52”085) ha ocupat la primera i segona plaça respectivament, amb una diferència inferior a les tres dècimes. D’aquesta manera, les finals han dictat sentència.

En aquestes finals, en concret a la B, Jesus Cucharrera (Canam #1) ha superat Lascorz i ha posat en safata el triomf al seu company d’equip, Roger, que no ha tingut dificultats per superar Aleix Teixidor (Canam #21), a la final A.

ICE Gladiators - Cristian Espanya guanyador. Marc Font, campió 2023 absent

L’experimentat pilot de la FMA, Cristian España (Beta), va ser el doble vencedor de les curses inicials dels ICE Gladiators. Cristian va vèncer a la primera després d’una espectacular lluita amb Blai Trias que pilotava l’única moto elèctrica de la graella.

El frec a frec ha durat fins a meitat de carrera (6 voltes) moment en què el pilot andorrà ha agafat una lleugera distància que va saber administrar fins creuar la línia d’arribada. Xavi España, que ha estat a punt de sorprendre Trias, s'ha situat en tercer lloc d’aquesta carrera inicial.

A la segona el triomf ha estat entre els germans España que han completat les 10 voltes del recorregut separats per tan sols mig segon. Un altre excampió de l’especialitat, Maxime Emery, ha acabat a la tercera posició, però a gairebé 10” del guanyador.