• Jerrick Harding comandant un dels atacs del MoraBanc Andorra. (Foto: ACB / Dani Catalán)
Per Eduard Piera, 06/01/2024 A LES 19:48

El Reis porten la primera victòria de l'any al MoraBanc

Andorra la Vella.- Primera victòria de l'any per al MoraBanc Andorra en el dia de Reis. Els de Natxo Lezkano han passat per sobre de l'UCAM Mucia i han assolit també la primera hamburguesa del 2024 en sobrepassar els 90 punts. La tarda ha començat amb una sonora xiulada a Moussa Diagne i David Jelinek, dos dels jugadors que van ser més estimats en la seva etapa tricolor i que van sortir per la porta del darrere un cop es va consumar el descens a la LEB Or el curs 21-22. Cinc jugadors del MoraBanc se n'han anat per sobre dels 10 punts (Montero-Maric-Luz-Dos Anjos-Harding) brillant especialment Jerrick, que se n'ha anat cap a 20. El primer quart se l'ha emportat UCAM 21-25, sent només un miratge de què acabaria sent el partit.

En l'inici del segon quart és quan s'ha produït el debut d'Alexander Madsen; i en la primera possessió tricolor del segon quart, Rubio ha donat avantatge als tricolor amb un triple marca de la casa (24-25). Dos Anjos, que jugava els seus millors minuts de la temporada, donava el +1. Els de Lezkano havien sortit millor i Montero culminava un parcial de +7 que obligava a Sito Alonso a aturar el parcial amb un temps mort. En aquests primers minuts el nou jugador tricolor ha demostrat el que és el seu joc: intensitat i rebot, força en defensa i desimboltura en atac.

Maric, Montero i Harding han pres el relleu, ben acompanyats per Tobias Borg i Rafa Luz, que han igualat el nivell de defensa i intensitat que plantejava UCAM, que no està acostumat a tenir davant un rival que, com a mínim, sigui capaç de ser tan rocós com ell. A més a més, Harding ha mostrat una de les seves millors versions i ben acompanyat pel pivot balcànic han assolit un màxim avantatge per als locals de vuit punts (44-36). Cinc punts de Montero i quatre de Maric han permès anar al descans amb un gran avantatge de dos dígits, (53-41).

El MoraBanc prem l'accelerador
Després del pas pels vestidors, El MoraBanc ha continuat eixamplant les diferències amb un Harding imperial, demostrant allò que s'esperava d'ell quan se'l va signar a l'estiu provinent del Baxi Manresa. Una cistella de Nacho Llovet, després d'assistència de Montero, ha permès establir el màxim avantatge del partit, de 20 punts, (70-50). El mateix base domincà ha clavat un triple de ben bé set metres per situar el 73-50. UCAM ha pogut frenar la sagnia, però no retallar diferències i al tercer quart se n'ha anat amb +21 per als de Natxo Lezkano (78-58).

El darrer quart ha estat un intercanvi constant de cistelles, sense que els visitants poguessin fer cap gran parcial i la diferència s'ha bellugat sempre entorn dels +20. Ja en el tram final, una esmaixada de Felipe dos Anjos ha situat el 91-70, donant la primera hamburguesa del 2024 a l'afició en superar els 90 punts. Rafa Luz ha anotat un 2+1 en el darrer minut situant els +25 en el marcador (96-71). Finalment, el marcador s'ha tancat en 98-73 amb moltes notes positives: el pas endavant d'Harding, que ha demostrat el que tothom n'espera; la consolidació de Jean Montero; el cop de puny de Felipe dos Anjos davant del que va ser a la seva posició fa només dos anys; i un esperançador debut de Madsen, amb set punts. Segona victòria seguida, primera de l'any i la mala ratxa de les vuit derrotes, ja és història.