|
22:55 H
Stan Okoye esmaixa amb contundència la cistella local. (Foto: ACB)

El MoraBanc presenta la millor defensa del curs i assalta Saragossa

Andorra la Vella.- A la novena ha anat a la vençuda. Això és el que deu pensar el MoraBanc Andorra que ha tornat a guanyar un partit dos mesos després. Els de Natxo Lezkano han assaltat el Príncipe Felipe de Saragossa amb la millor defensa de la temporada (72-76) per tancar el 2023 amb un triomf i sumar la cinquena del curs. L'única mala notícia ha estat la lesió en una mà d'Stan Okoye, que no ha pogut acabar el partit sobre la pista.

Els tricolor han tingut aquells nervis d'acer que els han faltat en altres jornades i en els darrers dos minuts de partit han ofert la seva millor versió. El Casademont Zaragoza tenia la victòria a la seva mà amb un +2 a falta de 90 segons pel final (69-66), però llavors, en defensa, ha emergit la figura de Jean Montero. El base dominicà, que fins ara havia mostrat ser un baluard en atac, també ha demostrat que pot ser molt important en la recuperació, i ha robat una bola i ha rebut una falta antiesportiva. Aquí ha començat la remuntada visitant.

Sis punts consecutius del base, dos des del tir lliure, i dues bones defenses, han donat els +3 per als de Lezkano (69-72). Quan els locals s'ho jugaven tot a una carta, Marian Maric ha robat una pilota i ha rebut una personal quan enfilava la cistella. El pivot ha rebut una plantofada i ha anat a la línia de tirs lliures i no ha fallat. Malgrat el triple a darrera hora dels aragonesos, el temps s'ha escorregut entre les mans dels locals, i el MoraBanc ha tornat a guanyar.

Desconnexió del tercer quart
Malgrat fer un partit molt rodó en defensa, on en el primer (18), en el segon (7) i en el quart (17) el MoraBanc Andorra ha deixat els locals per sota dels 20 punts, en el tercer la defensa s'ha evaporat i els aragonesos han assolit les 30 unitats, anotant més punts en 10 minuts que no pas en tota la primera part. Malgrat aquesta desfeta parcial, avui els de Lezkano tenien clar que era el dia de trencar la mala ratxa i amb un joc molt coral on a banda de l'MVP Montero han lluït Maric, dos Anjos, Borg, Okoye fins que s'ha lesionat, o el capità, Nacho Llovet, no han abaixat els braços com sí que havien fet l'anterior jornada contra el Gran Canaria. El següent partit, ja el 2024, serà contra l'UCAM Múrcia, on el Principat rebrà a qui va ser un dels jugadors més estimats dels darrers anys, Moussa Diagne, que actualment juga en el conjunt murcià.