Dilluns 20 de maig de 2024
|
20:22 H
L'esquiador andorrà Àxel Esteve. (Foto: FAE)

Àxel Esteve ofereix un bon esquí, però es queda fora de la Copa d'Europa d'Obereggen

Andorra la Vella.- Àxel Esteve no ha pogut completar aquest dimarts la cursa de la Copa d'Europa d'eslàlom que s'ha disputat a Obereggen. L'andorrà ha esquiat oferint el seu bon nivell que està demostrant en les últimes curses, tot i que sense la sort final per poder completar la baixada. L'andorrà ha sortit a per totes, però a cinc portes del final de la primera mànega ha enforquillat i ha quedat fora. Anava a un segon i poc i entre els 20-30 primers per poder entrar.

Ara Esteve ha de descansar uns dies per preparar la pròxima Copa del Món de Madonna di Campiglio, el divendres 22 i en horari de nit, a les 17.45 hores la primera mànega i a les 20.45 hores la segona.

L'esquiador ha declarat que "estic bastant decebut. He començat bé, però ha passat el que va passar també a l'última Copa d'Europa, que a cinc o sis o set portes del final. Aquesta vegada ha estat una enforquillada, l'altra vegada una reacció de l'esquí. Em sap molt greu perquè sento que tinc l'esquí, sento que estic fent coses bones, estava per entrar, però una errada en una centèsima i et quedes fora. L'esquí el tinc, i és amb el que em quedo. Continuarem confiant. Tenim ara la Copa del Món de Madonna, intentarem arribar fins al final".

Rius, 24è amb una gran segona mànega (4t) al gegant dels Nacionals d'Albània

D'altra banda, aquest dimarts també s'ha disputat a Kronplatz (Itàlia) el primer dels dos gegants previstos. Àlex Rius ha estat 24è amb una gran segona mànega en què ha assolit el quart lloc. Xavier Cornella ha acabat 32è.

Rius ha estat 24è amb +2.21 respecte al guanyador, que ha estat el noruec Johs Braathen Herland amb 2.23.90. L'andorrà, que a la primera mànega era 28è, a la segona ha anat a per totes i ha marcat el quart temps parcial, que l'ha deixat, finalment, en la 24ª posició.

Per la seva part, Xavier Cornella ha estat 32è amb +4.82, sent 35è a la primera i 33è a la segona. Per últim, Àlvar Calvo, jove esquiador U19 del gruup EEBE, no ha pogut completar la primera mànega.