|
21:15 H
L'Atlètic Escaldes va superar la Penya Encarnada. (Foto: Xavi Miró / FAF)

La UE Santa Coloma acaba el 2023 com a líder

Andorra la Vella.- No hi va haver opció a la sorpresa i la UE Santa Coloma va passar la piconadora sobre l'Atlètic Amèrica (6-0), per tancar el 2023 com a líder. Els de Ramon Maria Calderé obrien la jornada amb el partit de dissabte i ho feien amb el que, avui en dia, probablement sigui el xoc més desigual de la primera divisió andorrana. Els colomencs han guanyat onze de dotze jornades mentre que l'Atlètic Amèrica no coneix encara la victòria en idèntics partits. Sobre el verd de la Borda Mateu, la història va durar poc i als 7 de joc Marc Castells avançava els seus. Abans del descans Faysal feia pujar el 2-0 i els groc i negres remataven la golejada en el segon temps. Així doncs, la UE se'n va a l'aturada de Nadal i posteriorment per la Copa, com a primer classificat amb 33 punts sobre 36 possibles, dos més que l'Inter. Per la seva part, els blanc i vermells són últims, amb només dos punts.

Tampoc va fallar l'Inter, que tancava el darrer cap de setmana de futbol de l'any amb l'enfrontament contra el Carroi (3-1). Els d'Otger Canals havien de guanyar per no deixar escapar la UE i van sortir molt endollats des del primer minut de partit. Ja als dos de joc, Viti Martínez avançava els blau i negres. Abans del descans, un doblet de Sascha Andreu servia per deixar el matx vist per sentència amb el 3-0. En la segona part, el Carroi va marcar un gol que només va servir per adornar el resultat. El cCarroi és a la zona mitjana de la classificació amb 10 punts.

Més intens va ser l'encontre que va enfrontar al tercer classificat, l'FC Santa Coloma, contra el Pas de la Casa. Els de Fede Bessone van haver de suar de valent per desfer-se dels encampadans que, malgrat anar gairebé sempre per darrere del marcador, no van permetre que els colomencs es relaxessin (3-2). Bessone havia fet rotacions i havia donat entrada a homes com Bejarano, que no juguen habitualment. Precisament un d'aquests, Octavio Paez, va fer pujar l'1-0 al marcador. Un gol de Mourelo, a la mitja hora de joc, semblava encarrilar el resultat. Però el Pas va reaccionar després del descans i va retallar diferències gràcies a Deco. López Miguez marcava el 3-1 que semblava definitiu però Alfaiaete, en els darrers minuts posava una mica de pebre al matx. El marcador ja no es va moure i l'FC Santa Coloma es manté tercer amb 27 punts, a sis del líder; el Pas és el primer equip fora de les posicions perilloses, amb 8 punts.

Un dels duels més esperats de la jornada era la Penya Encarnada d'Andorra contra l'Atlètic d'Escaldes. O cosa que és el mateix, el quart classificat contra el cinquè. I s'han invertit els papers. Els vigents campions sembla que han oblidat, definitivament, els primers mesos de competició i han guanyat quatre dels darrers cinc partits, inclòs el d'aquest cap de setmana, on van doblegar a una Penya a la qual se li comencen a veure les costures (3-0). Rodrigo Piloto al minut 2 i Sylvain López, amb un doblet, van sentenciar el matx. La jornada es va completar amb la victòria de l'Ordino sobre l'Esperança (0-3).