• La campiona de la Lliga Nacional espanyola, Aina Padilla. (Foto: XH)
  • Paula González, medalla de plata a la Lliga Nacional espanyola. (Foto: XH)
Per Redacció, 04/12/2023 A LES 10:23

Aina Padilla es proclama campiona d'Espanya de karate

Andorra la Vella.- La karateka Aina Padilla (juvenil, -37 kg) es va proclamar, el passat cap de setmana, com a campiona d'Espanya després d'imposar-se a Màlaga en la gran final de la Lliga Espanyola. La jove escaldenca es va enfrontar en el primer combat a la competidora Célia Suárez, a la que va superar per 6-5. En semifinals, Padilla es va enfrontar a Daniela Páez, a la que va superar també per 1-0. Ja en la final, Aina es va enfrontar Daniela Cernuda, imposant-se per 2-0 per pujar al calaix més alt del podi. A més a més, Padilla va rebre el títol de Grand Winner de l'edició 2023 de la Lliga Nacional, en finalitzar també com a número u del rànquing. Aquest fet li atorga una plaça d'invitada per poder participar el pròxim 2024 al Campionat d'Espanya de Karate.

Per la seva part, Paula González va assolir la plata en la gran final de la Lliga Nacional espanyola en la seva categoria (Júnior femenina, -48 kg). González arribava a la finalíssima com la número u del rànquing, però la derrota en la final li va costar el primer lloc. Malgrat això, la plata assolida a Màlaga referma una molt bona temporada, pràcticament immaculada, de la karateka del Xavi Andorra Karate. Aquests resultats són històrics pel club, que és la primera vegada que assoleix aquesta fita (or i plata) en una Lliga Nacional espanyola.