Carregant...

Detall de notícia

  • Les ciclistes d'Andona, de groc, la directora Xary Rodríguez, l'exciclista Joaquim Rodríguez, i la directora de Banca País d'Andbank, Maria Suárez. (Foto: E. P.)
  • La directora d'Andona, Xary Rodríguez, la directora de Banca País d'Andbank, Maria Suárez i la ciclista Anna Albalat. (Foto: E. P.)
  • Dues de les joves ciclistes d'Andona escoltant la roda de premsa. (Foto: E. P.)
  • Les ciclistes d'Andona, de groc, la directora Xary Rodríguez i la directora de Banca País d'Andbank, Maria Suárez. (Foto: E. P.)
  • Les ciclistes i membres d'Andona, acompanyades de la directora de Banca País, Maria Suárez, i de l'exciclista, Joaquim Rodríguez. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 21/11/2023 A LES 12:25

Andona fa un pas més i es llença a la competició

Escaldes-Engordany.- Andona, el club de ciclisme femení que va nèixer ara fa tres anys, fa un pas més en la seva aposta per a l'esport i signa un acord de patrocini amb Andbank per tal de potenciar la secció competitiva femenina. La vinculació, que tindrà una durada de tres anys, s'ha presentat aquest matí en una roda de premsa a la sala Manel Cerqueda de l'entitat financera, que ha comptat amb la presència de la directora de Banca País, Maria Suárez, la directora d'Andona, Xary Rodríguez, i diverses corredores, entre les quals Anna Albalat, que també ha pres part en els parlaments. Suárez ha destacat l'aposta d'Andbank en el projecte. En l'acte també hi havia l'exciclista professional Joaquim 'Purito' Rodríguez.

"Per nosaltres aquest acord de patrocini és molt important, perquè ens permet fer un pas més en el vessant competitiu. Dotar l'equip elit de l'estructura necessària per a poder afrontar amb garanties tota la Copa de Catalunya i també quatre proves de la Copa d'Espanya" ha dit Rodríguez, que ha ressaltat el fet que "arribar a aquest punt, ha estat fruit d'un creixement orgànic, a petició de les mateixes ciclistes. Només cinc anys endarrere, ningú es podia imaginar un projecte d'aquestes característiques".

Actualment, Andona compta amb un total de 298 socis, dels quals un 70% són dones. A més a més, l'equip elit, que enguany tindrà més presència internacional, arriba a les dotze ciclistes. La temporada 2024, se sumaran al club una jove ciclista arribada des de Tarragona i una altra que ve des de la Seu d'Urgell. Aquesta última té experiència en competició, ja que durant la seva trajectòria ha format part d'equips de categoria continental. "Tenim clar que no només volem resultats a curt termini, sinó que hem de ser referents per a les noves generacions" ha dit la directora. En aquest sentit, ha informat que al club ja s'han unit diverses noies d'entre catorze i setze anys.

Rodríguez ha recordat els orígens del projecte quan "érem un grup de dones que teníem passió per l'esport de la bicicleta. Jo he estat també a l'altre costat, al de ciclista, i sé el que costa i l'important que és poder comptar amb una estructura que et pugui donar el que necessites per entrenar i competir. Estar avui aquí i poder garantir la viabilitat és un supersomni". A més a més, el 2024 també s'inicia la secció màsters, que ja disposa de 10 integrants.


Sense posar-se límits
En l'àmbit estrictament competitiu, Albalat ha evitat posar cap límit. "Som totes molt ambicioses. Sempre sortim a intentar disputar les curses; després ja és la carretera que et posa en el teu lloc". La ciclista, que ja va tenir resultats meritoris el curs passat, apunta a "lluitar per estar en el top 5 en Copa Catalunya". Albalat també ha recordat els inicis, on eren "un conillet d'índies" i ha agraït "el creixement que estem tenint en tots els àmbits. Tenir una millor estructura forma part del procés i és molt important poder comptar amb aquests recursos".