Carregant...

Detall de notícia

  • D'esquerra a dreta, el director del torneig, Enric Molina, el director de l'àrea de de Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso, el secretari d'estat d'Esports, Alain Cabanes i el president de la Federació Andorrana de Tenis, Gerard Blasi. (Foto: E. P.)
  • D'esquerra a dreta, el director del torneig, Enric Molina, el director de l'àrea de de Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso, el secretari d'estat d'Esports, Alain Cabanes i el president de la Federació Andorrana de Tenis, Gerard Blasi, abans de començar la roda de premsa. (Foto: E. P.)
  • La presentació del Creand Andorra Open WTA125. (Foto: E. P.)
  • D'esquerra a dreta, el director del torneig, Enric Molina, el director de l'àrea de de Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso, el secretari d'estat d'Esports, Alain Cabanes i el president de la Federació Andorrana de Tenis, Gerard Blasi, en acabar la roda de premsa. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 09/11/2023 A LES 12:19

Vicky Jiménez jugarà el Creand Open d'Andorra amb una Wild Card

Andorra la Vella.- Vicky Jiménez Kasintseva participarà en el WTA125 Creand Andorra Open que es jugarà entre el 27 de novembre i el 3 de desembre. El director del torneig, Enric Molina, ha confirmat que la tenista andorrana té una de les sis invitacions de les quals disposa l'organització, fet que farà que Jiménez Kasintseva torni a jugar al Principat després de la seva estrena el curs passat. La tenista, que no està travessant el seu millor moment de joc, ha caigut fins al lloc 303, segons la darrera llista publicada per la WTA, i ni disposava de punts suficients per entrar en el torneig. "Tots els tenistes tenen alts i baixos; és quan passen moments complicats, com el que pot estar passant ara la Vicky, que cal ser al seu costat i mostrar-los tot el suport. Tan nosaltres, com organitzadors del torneig al seu país, com els seus patrocinadors i el públic" ha dit Molina, durant la roda de premsa de presentació del campionat, celebrada a les dependències de Creand Crèdit Andorrà. L'acte ha comptat amb la participació del secretari d'estat d'Esports, Alain Cabanes, el president de la Federació Andorrana de Tenis, Gerard Blasi i ha estat conduït pel director de l'àrea de Negoci Bancari Andorra de Creand Crèdit Andorrà, Martí Alfonso.

Pel que fa a les participants, ja hi ha confirmada una llista de 26 tenistes, a les que se suma la wild card a Vicky Jiménez. Entre els noms més destacats hi ha la francesa Clara Burel (61 del rànquing WTA). A més a més, s'espera que hi hagi dues top50, que per normativa no s'hi podien inscriure. "Des de l'organització tenim dues invitacions disponibles per a dues tenistes que estan més amunt del lloc 50 i una frega fins i tot el 30, però encara no podem fer públics els noms" ha dit Molina. La llista de 32 participants es completarà amb tres invitacions més, això sí, aquestes del rànquing que s'emmarca dins els paràmetres d'un WTA125.

Una de les principals novetats de l'edició d'enguany serà la inclusió del videoarbitratge. "Sabem que no és pas obligatori en els campionats d'aquesta categoria, però poder-ho incloure forma part de l'aposta ferma que fem des de Tennium per aquest tipus d'esdeveniments" ha afegit el director del torneig. Pel que fa a les entrades, aquestes seran gratuïtes de dilluns a dijous i tindran preus populars a partir del divendres, que serà quan es jugaran els quarts de final, les semis i la gran final. A més a més, el clients de Creand Crèdit Andorrà tindran un 20% de descompte addicional. "Estem treballant diferents accions, a banda de les comunicatives, per portar més gent a les graderies" ha dit Molina, que ha confirmat que tots els partits seran a la tarda "per facilitar que els visitants puguin anar a esquiar al matí i a la tarda a veure tenis".

La pista central serà al Poliesportiu, amb una d'annexa muntada al Joan Alay, mentre Anyós Park es manté com a partner estratègic i en les instal·lacions massanenques hi haurà la pista oficial d'entrenament. "Estem treballant convenis amb a la Federació Catalana per facilitar que els seus federats puguin venir també a veure el torneig" ha afegit Blasi. Tot, amb la voluntat que no es repeteixi la imatge del curs passat de grades força buides en la gran majoria dels partits. Aquest fet no preocupa excessivament a la direcció, que ha remarcat que "quan una competició comença, ja se sap que els primers anys sempre són els més complicats per donar-la a conèixer al públic en general". No obstant això, i sense marcar dates concretes, Molina ha dit que "la nostra voluntat és que el campionat pugui continuar creixent i arribar, si és possible a fer un salt més amunt en l'escalafó de la WTA".

Un campionat base paral·lel
En la mateixa setmana que es jugarà el Creand Andorra Open WTA125, les pistes instal·lades per l'ocasió acolliran un torneig de tenis base sub14, tant masculí com femení, per als jugadors i clubs. "Volem aprofitar que hi ha aquest campionat per poder potenciar la base de tenis del país i farem aquest campionat de base paral·lel per afavorir i donar visibilitat al tenis del país".