Dissabte 23 de novembre de 2024
|
10:42 H
El grup del GAEE integrat per Marc Murillo, Soraya Caçador, Nora Malea, Andrea Llanos, Judith Flinch, Ariadna Salinas, Bianca Laborde i Paula Monteis. (Foto: GAEE)
L'equip tècnic del GAEE format per Cristina Ferriz, Meri Torres i Laura Nieto. (Foto: GAEE)

El GAEE truca a la porta de la història

Escaldes-Engordany.- Fer esport de competició a un cert nivell no és fàcil. Participar en un mundial no és gens fàcil. Fer ambdues coses en una disciplina que encara és poc coneguda és una missió gairebé impossible. Aquestes tres premisses són les que regeixen el que està aconseguint el GAEE, el club de gimnàstica rítmica d'Escaldes-Engordany. A hores d'ara, el grup de gimnàstica estètica del club està viatjant cap a Itàlia per participar en el mundial de l'especialitat que arrencarà aquest dissabte.

"Fa un parell d'anys, una senyora russa que va venir ens va parlar d'implantar aquesta modalitat; i aquest any, al maig, va venir una nova entrenadora, la Laura Nieto, que ens va dir que ella tenia aquest títol i ho vam començar a posar en pràctica" recorda la coordinadora i fundadora del club, Meritxell Torres. L'equip que integra el mundial està format majoritàriament per gimnastes del GAEE, però hi ha dues incorporacions de fora com són les exgimnastes Maria Gonzàlez i Judith Flinch.

"Les noies que formen el grup tenen a partir de 16 anys; en teníem una de 15, que no pot participar, i també tenim un noi, que tampoc pot prendre part en el campionat, i per això els vam demanar a la Maria i la Judith si voldrien acompanyar-nos al Mundial" relata la coordinadora. "Volem viure aquesta gran experiència i que vegin els altres clubs i països que hi ha; aquí acabem de començar, però altres llocs ja fa deu anys que ho treballen" ha acabat per dir.

Una haka
El treball que presentarà el GAEE a Itàlia serà una haka. La seva entrenadora, Laura Nieto explicava que "el que farem és una haka; tot va orientat cap allí, des del ball, passant pels mallots i la música. La nostra idea és que els espectadors se sentin transportats cap a una d'aquestes hakes de la selecció de rugbi de Nova Zelanda". Una temàtica d'allò més adient, tenint en compte que aquest cap de setmana se celebre les semifinals del Mundial de rugbi.

Retrobar la il·lusió
"Vam començar el projecte per crear il·lusió en aquestes gimnastes que es veien grans per fer rítmica" relata Nieto. Com expliquen les entrenadores, l'estètica està sent una sortida per a moltes practicants de rítmica, però la modalitat va més enllà. "Majoritàriament, l'estètica ve de la rítmica i és una manera de tornar a començar" explica la tècnica, que afegeix que "ara, els clubs que en fan, ja inicien des de petites, i quan arriben a ser sèniors ja la tenen interioritzada; el que vol és l'estètica dels moviments i que tot estigui enllaçat". "El que m'agradaria és que fem un bon paper i que les noies vegin altres clubs i altres països en el Mundial, sense renunciar a res" ha acabat dient Nieto. La haka de la il·lusió començar a sonar a Chiari.