|
10:14 H
Chete celebra el primer gol de la final. (Foto: Xavi Miró / FAF)

L'Inter guanya la Supercopa gràcies a una gran primera part

Andorra la Vella.- Una bona primera part, amb un encert notable, ha estat suficient perquè l'Inter Escaldes s'emportés la Supercopa 2023 (1-3). Els d'Otger Canals han mostrat una gran superioritat sobre el seu rival, l'Atlètic Escaldes, que s'ha plasmat en un primer temps que ha deixat el matx vist per sentència. Malgrat la reacció de la segona part del campió de lliga, el títol no se li ha perillat en cap moment al campió de copa.

El primer gol dels interistes ha arribat just abans del quart d'hora. UNa jugada per banda d'Ángel de la Torre ha acabat amb una centrada del 7, des del flanc esquerre de l'atac. Adrián González, el porter titular avui amb l'Atlètic, ha fallat i no ha pogut blocar la pilota, deixant-la morta en la frontal de l'àrea petita. Allí hi havia Chete, que no ha desaprofitat el regal i ha enviat la pilota al fons de la xarxa. El campió de copa prenia avantatge, 0-1. El segon gol dels blau i negres, avui de taronja, no ha trigat a arribar. Només cinc minuts després, Feher ha enviat al fons de la xarxa un servei de cantonada per fer pujar el 0-2 al marcador.

Una nova errada del porter del campió de lliga ha donat el 0-3 a l'Inter. González ha volgut sortir jugant i ha acabat entregant la pilota, a la frontal de l'àrea, a Ángel de la Torre. El 7 s'ha desfet de tres jugadors rivals abans de deixar anar una fuetada amb la cama esquerra i enviar la pilota al fons de la xarxa. Faltaven només dos minuts per arribar al descans i el partit estava ja vist per sentència i la Supercopa ja semblava tenir propietari. Amb aquest marcador s'ha arribat al final del primer temps.

En l'arrencada de la segona part, l'Atlètic Escaldes ha fet una passa endavant i ha situat el partit en el camp del campió de copa. En el minut 55, David Rodríguez ha deixat anar un fort xut al sobrebot des de la frontal de l'àrea, i només la bona intervenció de Ion Rodríguez, que s'ha estirat a la seva dreta, molt ràpidament, ha evitat que el primer gol dels campions de lliga pugés al marcador. La rèplica de l'Inter no s'ha fet esperar i Domi Berlanga ha tingut el 0-4 al contracop, però la seva vaselina s'ha quedat curta. L'entrada de Cisteró havia revitalitzat l'atac de l'Atlètic, però les millors ocasions continuaven sent de l'Inter. Aridai, en un altre ràpid contracop, ha enviat la pilota al travesser després de superar per dalt a González.

Ja en el darrer tram de partit, els de Dani Luque han aconseguit retallar diferències en el marcador. Després d'una jugada plena de rebots dins l'àrea, Pau Yáñez ha recollit la pilota en la frontal i ha deixat anar un xut creuat que ha superat Ion Rodríguez (1-3). Restaven poc més de tres minuts de partit més els cinc que ha decretat Chiaramonti. El marcador ja no s'ha tornat a moure i d'aquesta manera l'Inter Escaldes s'ha endut el primer títol de la temporada.

FITXA TÈCNICA:

Atlètic Escaldes:
González; Salva (Agüero, 46'), Menseses (Cisteró, 46'), Sgro, Colombie (Sylvain, 46'); Ayrton, Yeray, Gemelson (Pau Yáñez, 46'), Asier, Santi (Adrià, 60'); i David Rodríguez.

Inter Escaldes: Ion Rodriguez; Chus Rubio, Feher, Duro, Gallego; Caballé, Chete, Eric; Aridai (Moreno, 73'), de la Torre i Berlanga (Jean Luc, 64').

Gols: 0-1 Chete (14'), 0-2 Feher (19'), 0-3 de la Torre (42'), 1-3 Pau Yáñez (88').

Àrbitre: Antoine Chiaramonti, assistit per Joan Guiu Serra i Ainhoa Fernàndez Ruiz.

Centre d'Entrenaments de la FAF de la Borda Mateu. 175 espectadors.