Carregant...

Detall de notícia

  • El cartell de la presentació del camió d'Albert Llovera pel Dakar. (Foto: FT)
Per Redacció, 26/09/2023 A LES 09:27

Albert Llovera i Ford Trucks tornen al Dakar

Andorra la Vella.- El pilot de ral·lis, Albert Llovera, amb el suport de Ford Trucks España, tornarà al Dakar. El pilot treballa en el desenvolupament de projectes de conducció adaptada, per als quals la competició suposa un escenari obligat, ja que permet sotmetre als diferents sistemes del vehicle als reptes tècnics més extrems: un dur aprenentatge per a adaptar-los a l'usuari final.

Per tal de portar al límit les opcions d'adaptabilitat, la dupla ha escollit un dels tests més durs que hi poden haver en el calendari internacional, el Ral·li Dakar. Així doncs, el pròxim dijous a les 5 de la tarda, a l'Hospital Nacional de Parapléjicos de Toledo, Llovera i Ford presentaran una baula més de la cadena que els uneix i donaran a conèixer el camió amb què afrontaran el Dakar.

Segons el mateix Llovera, "el Dakar suposa per a mi l'experiència de lluita i esforç més apassionant que mai hagi viscut. Disputar-ho reinicialitza molts dels meus valors i em rejoveneix l'esperit de competició que porto dins. En aquest sentit, per a mi és bàsica la implicació d'empreses com Ford Trucks España, que creïn en mi i en el treball que en pro de la conducció adaptada en camions".

El camió de competició està preparat per l'equip FESH-FESH sobre la base d'un camió Ford, amb les adaptacions de conducció desenvolupades conjuntament per GUIDOSIMPLEX. Una màquina que ha de portar a l'equip de Llovera a creuar els deserts de l'Aràbia Saudita, actual ubicació del raid.