Carregant...

Detall de notícia

  • Sepp Kuss flanquejat per Jonas Vingegaard i Primosz Roglic abans de creuar la meta de Guadarrama. (Foto: La Vuelta / CX Cicling)
Per Eduard Piera, 18/09/2023 A LES 12:01

Sepp Kuss s'emporta la Vuelta cap a Andorra

Andorra la Vella.- El conte de la Ventafocs, aquest cop, sí que va acabar bé i Sepp Kuss, el gregari que tot cap de files voldria tenir, es va convertir en líder de la nit al dia per adjudicar-se la seva primera gran volta per etapes, la Vuelta a Espanya. Kuss, que viu i entrena a Andorra, va estar a punt de veure com els seus desitjos es transformaven en mal sons, o seguint parafrasejant el conte de Charles Perrault, va estar a 11 segons de convertir-se en carabassa quan els seus dos companys d'equip, disfressats de malvades germanastres, Primosz Roglic i Jonas Vingegaard, el van atacar i deixar sol en l'ascensió a l'Angliru. Kuss, tot honor, va fer un esforç titànic per entrar darrere d'ells i mantenir el vermell.

Al nord-americà li restava un embat per arribar a Madrid vestit de roig, l'etapa a la Sierra de Guadarrama que passava pel monestir de San Lorenzo del Escorial. Hi havia certa por en una etapa trencacames, amb diversos ports de tercera categoria i més de 200 quilòmetres de recorregut. Al final però, una escapada liderada per Remco Evenepoel, que va perdre a la meta amb Woet Poels, va evitar que hi hagués temptacions funestes de jugar amb les bonificacions. Ara sí, com havien fet divendres, els guanyadors de Tour i Giro, és a dir, Vingegaard i Roglic, van acceptar el paper de gregaris i van protegir els interessos de Kuss i de l'equip.

El Jumbo Visma feia història, atès que col·locava els tres ciclistes en els tres graons del podi de la Vuelta i tancava l'any, a falta del Giro de la Llombardia, havent-se adjudicat les tres grans voltes per etapes. I ho feia amb tres ciclistes diferents i una particularitat: Kuss va estar present en totes com a fidel escuder del danès i l'eslovè. Com en una pel·lícula, l'estimat ciclista del somriure etern, va tancar un final digne de Hollywood. El 2024, serà una altra història.

15 dies vestit de vermell
Sepp Kuss ha guanyat la Vuelta portant el mallot vermell gairebé tota la cursa. D'ençà que el dos de setembre, en l'ascensió al Pico del Buitre on es va imposar el seu company d'equip, Primosz Roglic, fins ahir a Madrid, 'l'andorrà' ha anat amb el vermell. Un total de 15 dies i 13 etapes, descomptant les jornades de descans on va superar adversitats com el mateix Angliru o la contrarellotge de Valladolid. Un guanyador amb totes les de la llei.