|
09:41 H
Crespo intenta centrar presionat per Javi Duro. (Foto: Xavi Miró / FAF)

Inter Escaldes i UE Santa Coloma, primers líders de la Lliga Multissegur

Andorra la Vella.- Inter Club d'Escaldes i Unió Esportiva Santa Coloma són els primers líders de la temporada de la Lliga Multissegur, la primera amb 10 equips en la màxima categoria. Ambdós equips es van imposar en els seus respectius partits per un idèntic resultat, 2-0, fet que els dona aquesta primera posició compartida. També va sumar tres punts la Penya Encarnada, però en imposar-se només per 1-0, queda en tercera posició.

La competició es va obrir dissabte amb l'enfrontament de la UE Santa Coloma contra l'FC Ordino. Hi havia certa expectació per veure quin seria el futbol que plantejaria l'equip de Ramon Maria Calderé i saber què faria un conjunt ordinenc completament renovat. A l'hora de la veritat, el partit va tenir poca història i el domini, tant territorial com d'ocasions, va ser per als colomencs. Es van avançar just abans del descans amb un penal per mans d'Àlex Toral. Faysal no va fallar des dels 11 metres. El 2-0 definitiu va arribar només començar la segona part amb una bona acció de Pablo Molina, que va marcar amb un xut des de la frontal.

El partit de la jornada va ser el que la va tancar i que va posar, cara a cara, a dos dels grans candidats al títol: Inter Escaldes i FC Santa Coloma. Els escaldencs, que sembla que li tenen presa la mida als de Dimitry Cheryshev, es van imposar per 2-0. Viti Martínez, ja al minut 8, va avançar els blau i negres. La sentència no va arribar fins a la segona part, quan Domi Berlanga va aconseguir batre novament a Jose Gomes i deixar el partit de cara per als d'Otger Canals. Cal recordar que els colomencs han tingut una pretemporada atípica, a causa del fet d'haver arribat fins a la tercera ronda de la Conference League, que va mantenir-los en acció fins a mig agost.

El tercer equip en discòrdia en sumar els tres punts va ser la Penya Encarnada. El partit contra l'Esperança es va resoldre amb un solitari gol d'Andrés Garcia en el primer quart d'hora de joc. La primera sorpresa del curs la va protagonitzar el campió, l'Atlètic Escaldes, que va ensopegar amb el campió de segona, l'FC Pas de la Casa, amb qui va empatar (1-1). Els blaus es van avançar a l'arrencada de la segona part, gràcies a Sylvain Lopez; els encampadans, però, no van abaixar els braços i quan faltava un quart d'hora pel final van fer pujar l'empat amb un gol de Lluís Martins. També va finalitzar amb taules el duel entre els dos recentment ascendits com són el Carroi i l'Atlètic Amèrica (2-2).