Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors i cos tècnic de l'Atlètic Escaldes celebren el títol de lliga 22/23. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 16/09/2023 A LES 14:17

La lliga dels 10 equips comença a caminar

Andorra la Vella.- La Lliga Multissegur començarà a caminar aquest vespre, farcida de novetats, al·licients i amb 36 jornades al davant. Aquesta serà la lliga dels 10 equips, després que l'assemblea general del 2022 aprovés l'ampliació i el canvi de format a quatre voltes, cinc partits cada jornada i, en conseqüència, que hi comenci a haver futbol de primera divisió els dissabtes. La Borda Mateu acollirà la jornada inaugural, que enfrontarà a dos renovats equips, l'FC Ordino, i la UE Santa Coloma de Ramon Maria Calderé.

Una altra de les incògnites que presenta el campionat és saber com hi arriba l'actual campió, l'Atlètic Escaldes. Els blaus han patit una autèntica revolució i gairebé s'ha desmantellat l'onze campió. La sortida, encara avui ni explicada ni notificada, de l'entrenador Fede Bessone, ha anat acompanyada d'una desena llarga de baixes. Dani Luque, el segon de Bessone, serà que portarà les regnes del campió que no va oferir massa bona imatge en la Conference League.

Els dos principals candidats al títol, amén de veure com arriba l'Atlètic, són l'FC Santa Coloma i l'Inter Escaldes. Els de Dimitry Cheryshev venen de fer història en la Conference Leauge, on van arribar fins a la tercera ronda i oferint una molt bona imatge contra l'AZ Alkmaar neerlandès. A més a més, s'han reforçat tant en futbolistes com en cos tècnic. Fede Bessone s'ha incorporat a l'equip com a mà dreta de Cheryshev, mentre que al camp han signat a Hamza i Jilmar Torres (de l'Atlètic), que se sumen a l'arribada de Moi San Nicolás, Iván Garrido, Marc Nierga i Guillem Jiménez, que van venir ja per Europa. A darrera hora també han fet oficial el fitxatge de Rufo.

Pel que fa l'Inter, els blau i negres han mantingut la figura d'Otger Canals a la banqueta i hi han sumat el tècnic argentí Franco Gross (que va entrenar fa dos cursos a l'FC Santa Coloma). L'Inter ha perdut homes importants en el vestidor com Pau Bosch, i en el camp com els laterals De Nova i Marcé, o el migcampista Kata. Per contra, han pogut mantenir als jugadors que van arribar per Europa com Ander el Haddadi i Javi Duro. A més a més, han sumat per la causa els colomencs Eric Ruiz i Kilian Grant. Caldrà veure el rendiment del seu fitxatge estrella, l'argentí Abel Argañaz que ha arribat provinent del Gimnasia y Esgrima de Jujuy.

A priori, la renovada UE Santa Coloma de Ramón Maria Calderé i l'FC Ordino, que han fet sengles plantilles noves, haurien de poder mirar les posicions capdavanteres de la classificació, però avui en dia són una incògnita. Una mica el mateix que passa amb la Penya Encaranda, que després del seu acord amb Mavlon la temporada passada, no ha acabat de fer el salt de qualitat que se li pressuposava.


Els recent ascendits
La competició comptarà també, per primera vegada, amb quatre equips que han arribat de segona. L'FC Pas de la Casa, el Carroi, l'Atlètic Amèrica i l'Esperança. Els dos primers han fet una quantitat significativa de moviments i està per veure el rendiment que donaran els jugadors. El Pas ha fet una aposta ferma per talent nacional, signant futbolistes com Marc Rebés, mentre que el Carroi ha mantingut la seva política de fitxar jugadors de Llatinoamèrica. Atlètic Amèrica i Esperança, a priori, parteixen com els equips amb més possibilitats de perdre la categoria. Avui però, tot són especulacions; la resolució d'aquí a 36 jornades.