Carregant...

Detall de notícia

  • Fèlix Àlvarez, acompanyat de la seva junta, després de les eleccions. (Foto: FAF)
Per Eduard Piera, 14/09/2023 A LES 22:36

Fèlix Àlvarez revalida la presidència de la Federació Andorrana de Futbol

Andorra la Vella.- Fèlix Àlvarez continuarà sent el president de la Federació Andorrana de Futbol quatre anys més. L'actual màxim dirigent del futbol andorrà ha encapçalat l'única candidatura que s'ha presentat en les eleccions a l'ens federatiu que s'han celebrat avui, a l'Art Hotel d'Andorra la Vella. D'aquesta manera, Àlvarez donarà continuïtat al projecte que va iniciar en el passat mandat i que ha pres decisions tan rellevants com la construcció de l'Estadi de la FAF a Encamp, que hauria d'estar enllestit el setembre del 2024.

"Estic molt content i és una satisfacció que els clubs ens donin tant suport" ha dit el president, després de conèixer que ha rebut 24 dels 25 vots a favor de l'assemblea, tot afegint que "esperem no decepcionar-los i estem preparats per continuar treballant i posar-hi moltes ganes". Álvarez ha indicat que es mantindrà la mateixa junta que va acabar el mandat anterior. El reelegit president ha explicat que un dels reptes que tenen per davant és evitar que hi hagi clubs amb problemes econòmics. "Comencem la lliga amb deu equips, que ens equipara amb lligues d'altres països. La FAF posem les eines de control financer i ajuda a la gestió als clubs, però també els gestors han de tenir clar en quina competició juguen i els recursos amb què compten". El màxim dirigent de la FAF ha indicat que les conversions en SAOE podrien ser una bona opció per als clubs i perquè els seus rectors haguessin d'assumir responsabilitats en cas que aquesta fos dolenta.

A ningú se li escapa que actualment el futbol andorrà, tant a nivell de clubs com de seleccions, viu el seu moment més dolç. "Els joves cada cop comencen a competir abans i tant en competicions europees com de seleccions estem traient bons resultats. Veient com va el futbol, crec que estem tenint una evolució molt bona" ha dit Àlvarez, que ha recordat les gestes del combinat de Koldo Álvarez de Eulate així com la de l'FC Santa Coloma accedint a la tercera ronda de la Conference League. Per continuar creixent, el president ha apuntat que "redoblarem l'aposta amb el futbol femení, que aquest any comença la Nations League" i ha dit que "aquest mandat el que voldríem és també destinar més recursos al futbol sala i, un cop estigui fet l'estadi d'Encamp, veure si podem fer una instal·lació perquè també s'ho mereixen".

Porta oberta a Ilde Lima
El recentment retirat Ilde Lima té les portes obertes per entrar a la Federació Andorrana de Futbol. Així ho ha confirmat Àlvarez que ha indicat que "les portes de la federació sempre estan obertes per a tothom i, malgrat que no ho hem parlat, Ilde té un bagatge molt important. Però encara no hem parlat el tema".