Carregant...

Detall de notícia

  • Els fundadors de Karaban, David Vilanova i Elena Milà, durant al presentació del projecte solidari. (Foto: L. G.)
  • La cofundadora de Karaban, Elena Milà, durant al presentació del projecte solidari. (Foto: L. G.)
  • La presentació del projecte solidari 'Karaban Pedal for Kibera'. (Foto: L. G.)
  • El model de bicicleta que utilitzaran amb els equipaments per ser autosuficients. (Foto: L. G.)
Per L. G., 05/09/2023 A LES 13:27

Recaptar 50.000 euros per l'ONG 'Kings and Queens of Kibera', l'objectiu de Karaban

Andorra la Vella.- El projecte 'Karaban Pedal for Kibera' té l'objectiu de recaptar fins a 50.000 euros per a l'organització sense ànim de lucre 'Kings and Queens of Kibera', una entitat localitzada a Kibera, un dels suburbis de Nairobi i un dels més grans d'Àfrica. Així ho han explicat els cofundadors de la iniciativa, David Vilanova i Elena Milà, qui han manifestat que la voluntat de la pedalada en forma de caravana des d'Andorra fins a Kènia és poder contribuir i ajudar econòmicament als projectes que l'ONG té sobre el terreny, els quals se centren, bàsicament, en brindar oportunitats als infants i joves de la zona, així com fomentar el seu desenvolupament en l'etapa adulta i laboral.

"El projecte sorgeix d'un viatge que vam fer a Kibera, on vam poder veure que és una iniciativa que funciona, és un projecte petit, però canvia vides i genera oportunitats, per aquest motiu vam decidir impulsar la pedalada en forma de caravana, per recaptar fons i que puguin continuar treballant", han exposat. D'aquesta manera, han assenyalat que del total de la recaptació, de la qual ja disposen aproximadament d'un 30%, un 70% es destinarà exclusivament a l'entitat de Kibera i el restant s'utilitzarà per impulsar la difusió i la realització del projecte.

En aquest sentit, han recordat que les persones interessades a col·laborar poden fer una donació voluntària a través de la pàgina web de la iniciativa, comprar productes per la mateixa via o inscriure's a la caravana ciclista, per la qual és necessari un pagament de 90 euros i rebran un mallot, una gorra i un bidó per la bicicleta. Pel vessant empresarial, han indicat que les empreses amb voluntat de col·laboració poden aportar el seu gra de sorra a través del patrocini del projecte.

Quant al recorregut, han posat de manifest que la previsió és completar el trajecte fins a Kènia, 10.000 quilòmetres, en 365 dies, tenint en compte les parades tècniques i les jornades de descans que duran a terme i estimen que la despesa total del viatge per persona se situarà entre els 12.000 i els 15.000 euros, ha rebut de mil euros al mes. En relació amb l'estat de les inscripcions, tot i que no han donat xifres exactes, han apuntat que hi ha "molt interès" per participar en la banda africana, així com en l'àmbit europeu, "sobretot a la sortida".

Respecte al recorregut, estimen arribar al gener a Grècia i des d'allí desplaçar-se amb ferri fins a Egipte. A partir d'Alexandria, han asseverat, "anirem calibrant la ruta" en funció de la situació de conflicte que es visqui, concretament a Etiòpia i Sudan. Vilanova i Milà també han comentat que per aquells ciclistes i col·laboradors que es vulguin unir a la caravana en algun tram del trajecte, des de l'organització fixaran punts de trobada "cada 500 o mil quilòmetres".

Cal recordar que la caravana ciclista parteix d'Andorra el proper 23 de setembre des del Bici Lab i la iniciativa compta amb diversos patrocinadors com l'Automòbil Club Andorra (ACA), l'entitat bancària MoraBanc i Viladomat, entre altres. El projecte Karaban va néixer fa un any i des de l'organització no descarten endegar una altra iniciativa solidària sobre rodes en funció dels resultats.