Carregant...

Detall de notícia

  • Andrea Piccolo, de rosa, durant l'escapada d'ahir que li va permetre assolir el lideratge de la cursa. (Foto: La Vuelta / CX Cicling)
Per Eduard Piera, 28/08/2023 A LES 09:15

La Vuelta comença a Arinsal

Andorra la Vella.- Després de dues jornades caòtiques a Barcelona, la Vuelta arriba a Andorra i ja té el primer final en alt, Arinsal. El cap de setmana, que havien de servir per veure etapes espectaculars com la contrarellotge per equips pels carrers de la capital catalana i el final a Montjuïc, van quedar en res per culpa del mal temps i manca de cintura de l'organització a l'hora d'adaptar-se a les noves circumstàncies, que, d'altra banda, feia dies que eren profetitzades pels senyors del temps dels telenotícies.

A la pràctica, una CRE on els equips grans van sortir que gairebé no s'hi veia, fet que va provocar l'enuig de Remco Evenepoel, i l'etapa de diumenge, on el guanyador del Tour, Joans Vingegaard, va intentar un motí on només van participar els del seu equip, el Jumbo. La cursa es va neutralitzar però abans de l'ascensió a Montjuïc. Un despropòsit.

Avui, però, serà diferent. O almenys això és el que s'extreu de les declaracions del director de la Vuelta que va dir que l'etapa a Andorra es feia "tant sí com no". De moment, el Principat s'ha llevat amb un temps que ens acosta més a la Castanyada que no pas a el prompte Dia de Meritxell, i amb les primeres enfarinades a l'estació d'Ordino Arcalís, al port d'Envalira o al Pas de la Casa.

Malgrat que encara quedaran mil i una etapes de muntanya i la CRI de Valladolid, sembla evident que la pujada a Arinsal començarà a marcar diferències entre els més forts de la cursa. Avui no hi ha motins que valguin i, si no és per una escapada llunyana, un dels grans favorits es vestirà de vermell. Remco Evenepoel en té força números, atès que entre els candidats a la general, el Soudal Quick Step és el que va fer la millor crono dissabte, i està a 19 segons del líder, l'italià de l'Education Firs, Andrea Piccolo.

Tampoc és descartable les candidatures al vermell del francès Romain Bardet, el veterà escalador francès, que va quart a la general, a 13 segons de Piccolo, la mateixa diferència que té el resident Enric Mas, del Movistar, que es coneix a la perfecció les carreteres del Principat. Caldrà veure com reaccionarà el Jumbo, liderat per dos caps, Primosz Roglic i Jonas Vingegaard, i amb el sempre potent Sepp Kuss, també resident al país, com a escuder. Sigui com sigui, la primera gran batalla de la darrera volta de tres setmanes de l'any, està servida. La Vuelta, comença a Arinsal.