Dimecres 29 de maig de 2024
|
23:06 H
Una imatge dels àrbitres que han pres part en els Campionats europeus sub-23. (Foto: FAN)

Tercera actuació internacional de Cuen com a àrbitre

Andorra la Vella.- Carolina Cuen ha representat Andorra com a àrbitre de natació internacional per tercera vegada. Ho ha fet en el marc dels Campionats d’Europa LEN sub-23 de natació a Dublín, Irlanda, i organitzats entre l’11 i el 13 d’agost.

Segons informen des de la FAN, al torneig han pres part 400 nedadors de l’elit júnior europea i ha comptat amb la participació de 35 jutges, disset d’ells dones, de 22 federacions nacionals d’Europa.

Cuen, va fer el seu debut com a àrbitre internacional l’any 2019, en la 20a edició dels Campionats d’Europa de natació en piscina de 25 metres de la ciutat de Glasgow, Escòcia, i va marcar un altre precedent en debutar com a primer àrbitre andorrà en un mundial el juliol del 2022, a la 19a edició dels Campionats del món de natació de la ciutat de Budapest, a Hongria.

La presència d’un jutge en un campionat mundial, està condicionada a la participació prèvia del candidat en uns campionats continentals. En ambdós casos, el candidat postulat accedeix per invitació i la selecció és part d’un procés meritocràtic que analitza i valida la trajectòria del jutge.

Temporada rere temporada, cada federació nacional té el dret i la potestat de postular candidats als diferents esdeveniments internacionals que organitzen la LEN, com a federació continental en el cas dels Europeus; o World Aquatics, com a federació internacional en el cas dels mundials.