Carregant...

Detall de notícia

  • Els jugadors del Barça de futbol sala entrenant amb els nens de l'Àrea de Joventut. (Foto: Comú Encamp)
Per Eduard Piera, 06/08/2023 A LES 10:31

Encamp es converteix en l'epicentre del millor futbol sala

Encamp.- El futbol sala ha aterrat amb força, aquest estiu, a Encamp. És habitual associar la parròquia amb aquest esport, gràcies als èxits del Sideco, però durant el juliol i l'agost, tant el Complex Esportiu i Sociocultural de la vila, així com el Centre Esportiu del Pas de la Casa han estat l'escenari de la pretemporada de tres dels equips més importants de la Lliga Espanyola de l'especialitat.

Indústries Santa Coloma, el Pozo de Murcia, i l'FC Barcelona han escollit la localitat encampadana per fer part de la seva posada a punt per a la temporada que està per començar. Els primers en arribar van ser els colomencs. Habituals d'Encamp, en aquesta ocasió van escollir el Pas de la Casa per fer els entrenaments. El degà del futsal català va estar a Andorra durant la darrera setmana i el seu entrenador, Xavier Closas, va destacar que "fer un treball en alçada molt beneficiós per agafar un estat òptim a nivell físic" i va lloar les bones instal·lacions del Pas. Cal recordar que Closas ja havia treballat a Encamp durant la seva època d'entrenador del Barça Atlètic.

Després va ser el torn d'un altre dels històrics del futbol sala espanyol, el Pozo Murcia Costa Cálida. Campió de lliga fins en 5 ocasions, són ja mítics els dues que va protagonitzar contra el Caja Segovia i el Boomerang Interviu en la primera dècada dels 2000, així com a finals dels 90. Entrenats per l'exblaugrana Javi Rodríguez, els murcians esperen tornar a ser un dels principals candidats al títol de lliga.


El Barça tanca les estades
La secció de futbol sala de l'FC Barcelona ha estat la darrera aterrar Encamp. Des del dijous passat fins aquest diumenge, els blaugrana han entrenat en les diferents instal·lacions del Complex Esportiu i Sociocultural de la parròquia. L'objectiu, en aquesta primera setmana d'entrenament, era "començar l'activació" tal com va explicar l'entrenador, Jesús Velasco. D'aquesta manera es consolida la plaça encampadana com un punt de trobada per als equips de l'elit espanyola, preludi del que pot acabar passant en les pròximes pretemporades.