Dissabte 27 de juliol de 2024
|
09:47 H
Iván Gil amb la nova equipació de l'FC Andorra. (Foto: FCA)
El central Adrià Vilanova en un dels darrers partits de la temporada passada. (Foto: FCA)

Una samarreta que perd la personalitat

Andorra la Vella.- L'FC Andorra té nova samarreta per la temporada vinent. Els que durant 75 anys han estat els tricolor, passaran a ser els blaus, ja que la vestimenta perd les franjes groga i vermella, que passen al pantaló i les mitgetes, convertint, si se'm permet, al futbolista en un semàfor. Crec que és més que evident que no m'agrada gens el canvi de colors de la samarreta de l'equip que s'ha convertit en un dels bucs insigna del país a l'exterior.

Perquè, fins ara, ja fos en les clàssiques línies verticals o les més recents horitzontals, eren els tricolor. Els tres colors de la bandera del Principat eren ben presents en un equip que porta el nom del país, sense més hornaments que l'FC davant. El canvi d'escut ja va ser un cop a la memòria històrica del club, però, directament aquesta nova samarreta és carregar-se l'andorranitat, per dir-ho finament. Un atemptat en tota regla.

Que el disseny de Nike en blau és bonic? Evidentment que sí. Això no crec pas que sigui qüestionable. Però, els clubs, almenys com els entén qui subscriu aquestes línies, tenen les seves ensenyes d'identitat que representen quelcom més que colors. Ningú s'imagina la primera equipació del Barça sent només d'un color, o el Manchester City deixant el característic 'skyblue' ni tampoc l'Inter o el Milà aparcant el 'neroazzurro' o el 'rossonero'. I si anem a les seleccions, Brasil deixant de ser la 'canarinha' (color que va adoptar fa més de 60 anys, després del Maracanazo), França aparcant 'le bleu' o Espanya amagant 'la Roja' (quelcom que només va fer Franco).

Així doncs, veurem a veure com ho fem la premsa aquesta temporada, si ens referirem als tricolor, precisament així, o parlarem dels blaus. Jo, personalment, continuaré parlant dels tricolor, perquè tinc l'esperança que, la temporada vinent, torni el senderi en els dissenyadors dels uniformes de la Nike i tornem a gaudir d'un FC Andorra amb el blau, el groc i el vermell de la bandera nacional. De moment, aquest curs, comencem el caseller de la valoració en negatiu i amb una mica menys d'allò que tant ens va enorgullir la temporada passada: personalitat.