Carregant...

Detall de notícia

  • El director esportiu, Jaume Nogués, té molta feina aquest estiu. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 02/07/2023 A LES 14:59

Un FC Andorra molt diferent

Andorra la Vella.- El Futbol Club Andorra de la temporada vinent no tindrà, pràcticament, res a veure amb el de les darreres temporades. L'equip tricolor està pagant, aquest estiu, el peatge de lluir en la categoria de plata del futbol espanyol i se li està desballestant l'equip a marxes forçades. Adrià Altimira, Dani Morer, Álex Petxarroman, Àlex Valle, Marc Aguado, Hector Hevel, Jacobo González, Mustapha Bundu, Germán Valera, Carlos Martínez i Sinan Bakis ja han anunciat que deixaran el club; el que suposa que 11 jugadors, molts dels quals dels més utilitzats per Eder Sarabia aquesta temporada.

Això obligarà a l'entitat tricolor a fer, un mínim de 10 incorporacions. A hores d'ara, se n'han fet 3, que és la del lateral de Villarreal B, Migue, l'extrem d'Osasuna Iker Bueno, i el davanter cedit pel Celta, Julen Lobete. Això vol dir que el director general i esportiu, Jaume Nogués té molta feina al davant perquè li tocarà, no només reconstruir una plantilla, sinó tornar a fer un onze inicial de garanties. Sense anar més lluny, 7 d'aquests 11 jugadors van superar la trentena de participacions durant el curs passat. A la pràctica, la columna vertebral de l'equip integrada per homes com Alti, Aguado, Bakis o Germán Valera, no hi seran i caldrà trobar nous referents en posicions claus pel sistema de joc que implementa Sarabia.

A més a més, per aquesta temporada s'ha descartat el retorn de Berto Rosas, que completarà la cessió que tenia pactada amb el Betis. Sí que han tornat, de moment, Manu Nieto, Diego González i Moha, després de tenir bones temporades a Primera RFEF. L'única línia on, si no hi ha canvis, es quedarà tot tal com està és en la porteria. Nico Ratti, que ha renovat, continuarà sota pals juntament amb Raúl Lizoaín i Marc Vidal. La resta de línies és una incògnita començant per la defensa i els rumors de sortida de Mika Mármol. Aquí, però, cal ressenyar que el club comptarà amb un "reforç" com serà la recuperació de Martí Vilà, titularíssim al carril esquerre fins que es va lesionar. De moment, continuaran també Diego Pampín, Álex Pastor, Adri Vilanova i Diego Alende. Com a mínim, cal un altre lateral dret.

Pel que fa al mig camp, la situació és força diferent. Dos dels pilars del curs, Aguado i Hevel, no hi seran, fet que obligarà a Sarabia a reinventar-se. La lògica apunta a una aposta per Jandro Orellana en la posició de mig centre, però enguany no ha tingut tots els minuts que s'esperava que tingués. Actualment, només hi ha tres jugadors més a la zona ampla, com són el veterà i capità, Rubén Bover, Iván Gil i Sergio Molina. És evident que, un mínim de dos jugadors faran falta per apuntalar l'equip.

La davantera és on hi ha ara mateix més forats. A hores d'ara, l'entitat tricolor només compta amb el grec Christos Almpanis, que aquest curs ha ofert un rendiment irregular, i el recentment aterrat Julen Lobete, que la temporada passada només va anotar 4 gols. A priori, fan falta un mínim de tres extrems i un altre davanter centre, perquè si d'una cosa ha anat mancat l'equip aquesta temporada ha estat de gol; no sembla pas que Lobete i Albanis puguin assumir aquesta responsabilitat, amb el que, ben segur, Jaume Nogués ja està pentinant el mercat per trobar un altre Sinan Bakis, encara que sigui sobre la campana. A falta de saber si algun dels cedits es quedarà més enllà de la pretemporada, queda molta feina per fer.