Carregant...

Detall de notícia

  • Ilde Lima entra al camp en substitució de Guillén. (Foto: Xavi Miró / FAF)
  • Lima conversa amb el capità de Suïssa, Granit Xhaka. (Foto: Xavi Miró / FAF)
Per Eduard Piera, 19/06/2023 A LES 09:47

L'últim (?) servei d'Ilde Lima

Andorra la Vella.- Quan es va fer pública, a mitjans de la setmana passada, la convocatòria de la selecció nacional per als partits contra Suïssa i Israel, un nom va cridar l'atenció per sobre de la resta, el d'Ildefons Lima. L'home amb més partits de la història de la selecció nacional i amb 43 anys d'edat, en feia més d'un que no entrava en la convocatòria. La darrera va ser en el desplaçament a Letònia, del juny del 2022.

El futbolista, que aquesta temporada ha disputat partits amb l'FC Andorra B, de tercera catalana. De fet, amb els tricolor, no va disputar el darrer partit de la temporada, contra La Fuliola, i el darrer encontre que va jugar va ser el corresponent a la jornada 33 (4 de juny) al camp del Coll de Nargó. Dues setmanes més tard, el petit dels Lima saltava per disputar els darrers 5 minuts de l'Andorra Suïssa, com a davanter, i era marcat pel campió d'Europa, Manuel Akanji.

Tot feia olor de retirada, d'homenatge, però no hi havia cap confirmació oficial ni del propi Lima ni tampoc de fonts federatives. Però, en una entrevista al Diari d'Andorra, el futbolista va posar data de tancament de la seva carrera: el 12 de setembre, a Suïssa. Així doncs, després de sumar el partit 135 com a internacional, la possibilitat de jugar avui el matx 200, el defensa es retirarà definitivament en un país on va jugar dues temporades. Serà aquest, però, l'últim servei d'Ilde Lima? El temps ho dirà.