Carregant...

Detall de notícia

  • La delegació andorrana desfila en la cerimònia de cloenda dels Jocs dels Petits Estats de Malta. (Foto: IG)
Per Eduard Piera, 05/06/2023 A LES 16:39

21, el nou sostre d'Andorra

Andorra la Vella.- La medalla de bronze que va guanyar Dayane Huerta, el dissabte al capvespre, va ser la darrera de la delegació andorrana als Jocs dels Petits Estats de Malta. Suposava el 21è metall per al Principat, xifra que esmicolava l'anterior rècord, de 18, que s'havia assolit ara fa quatre anys a Montenegro.

L'atletisme ha lluït amb llum pròpia, especialment per la insultant joventut de gran part de la seva representació. Una nova fornada, encapçalada per Duna Viñals, de només 17 anys, ve a sumar talent als ja consolidats Pol Moya, Nahuel Carabaña, Xènia Mourelo o Dayane Huerta. Sens dubte, d'aquí a dos anys, el tartan del Comunal serà la punta de llança per aconseguir tornar a elevar el sostre de medalles.

A la piscina, el Principat ha fet una bona participació, tot i que ho podia haver estat més. Dues medalles de xocolata per Tomàs Lomero i Nàdia Tudó, van estar a punt d'elevar encara més el botí. La participació dels joves Biel Cuen o Kevin Teixeira, els ha de servir per guanyar experiència de cara a la cita del 25, on competiran a casa i ampliar la delegació que ara per ara lideren els germans Lomero i la mateixa Tudó.

Quant als pronòstics, Vicky Jiménez Kasintseva i la selecció femenina de rugbi no van fallar i es van endur els ors als quals aspiraven. La tenista no va cedir cap set en tot el campionat i, si d'aquí dos anys quan en tingui 19 no està jugant Roland Garros, és una altra medalla segura. Les grandalles també van lluir amb llum pròpia i van demostrar que estan en un punt de maduresa que les permet competir contra qualsevol equip. A la pista, Moya i Carabaña, en les seves proves estrella, van demostrar una envejable progressió.

Andorra ha agafat la bandera dels Jocs dels Petits Estats d'Europa, que d'aquí dos anys, com era habitual fins l'arribada de la Covid, tornarà a enarborar-se perquè els atletes es batin en duels. I com ha passat ara, i més competint a casa, amb l'afegit de disciplines com el karate, el Principat ha de tornar a aspirar a registrar un nou rècord de metalls.