Carregant...

Detall de notícia

  • Laura Pellicer supera un dels salts durant un entrenament de pretemporada. (Foto: Norbert Aguilera)
Per Eduard Piera, 02/06/2023 A LES 12:51

Una Copa del Món de Piragüisme amb sabor olímpic

Andorra la Vella.- La Copa del Món de piragüisme del 2023 dona el tret de sortida a la localitat alemanya d'Augsburg, aquest cap de setmana, amb dues andorranes en la porta de sortida: Mònica Dòria i Laura Pellicer. Aquest és un any important per a totes les palistes, perquè entre la temporada regular i el Mundial es decidiran una gran part de les places olímpiques per prendre part en els Jocs Olímpics de París 2024.

"Estic plenament recuperada de la lesió i he pogut fer una molt bona pretemporada" va explicar fa uns dies Mònica Dòria i va afegir que "és un any molt rellevant perquè ens juguem les places per París". En el mateix sentit i per tal de fer un salt qualitatiu, Laura Pellicer ha fet canvis en l'equip tècnic i en la manera de fer la pretemporada. "Crec que les modificacions que hem fet en l'equip i en la manera de fer la pretemporada, amb molta càrrega, m'ha permès estar en les millors condicions per afrontar la temporada" deia la palista que enguany, i plenament recuperada de l'espatlla, afrontarà el curs de K1, C1 i Kayak Extrem.

Pellicer, que estrena entrenador, també viurà una temporada amb una gran novetat: s'ha operat la vista. "Era una necessitat, perquè quan se'm movia la lent de contacte, no hi veia. Ara estic aprenent a utilitzar la vista per focalitzar les portes. Perquè una cosa és que hi vegis, i altra que miris. I ara veig la porta i sé per on passar" ha dit. A més a més, la palista ha fet un treball psicològic "per aprendre a gestionar els nervis. Aquests dos canvis em poden fer fer un pas endavant".

La competició arrenca aquest cap de setmana a Augsburg, i durant el mes de juny també tindrà parada a Praga (del 8 a l'11), i a Ljubljana (15 al 18). Després d'aquestes tres proves, la competició no torna fins el darrer cap de setmana d'agost, on fa l'habitual prova de la Seu d'Urgell, mentre que les finals de la Copa del Món seran al canal olímpic de París que és a la localitat francesa de Vaires-Sur-Marne, del 5 al 8 d'octubre.