Carregant...

Detall de notícia

  • Els quatre atletes de Kènia que participaran en l'OTSO Travessa d'Encamp. (Foto: E. P.)
  • Els fondistes surten a fer el darrer entrenament. (Foto: E. P.)
  • El primer dels corredors en signar el seu dorsal. (Foto: E. P.)
  • Clàudia Tremps, Jordi Solé, Pau Capell i Xavier Fernàndez donen la benvinguda als corredors. (Foto: E. P.)
Per Eduard Piera, 02/06/2023 A LES 12:00

El ritme kenià marca la 40a edició de la Travessa d'Encamp

Encamp.- Les curses de muntanya no són la disciplina habitual on competeixen els atletes de Kènia, un dels millors vivers de fondistes del món. No obstant això, ja des de la passada edició, de la mà d'OTSO on hi van prendre part quatre corredors, es vol convertir en una tònica. Enguany, dos nois i dues noies prenen el relleu dels seus compatriotes i participaran en la 40a edició de l'OTSO Travessa d'Encamp, un dels referents d'aquesta disciplina en el Pirineu.

"És la primera vegada que faré una cursa de muntanya, i en tinc moltes ganes" ha explicat el Gideon Kipkosgei Ngetich. Els seus tres compatriotes també es troben en la mateixa situació i estan descobrint què és això del trail. "Venim per lluitar per guanyar, encara que sigui el primer cop que fem una cursa d'aquestes característiques" ha afirmat l'atleta Lilian Jerotich Cherono. De moment però, "estem gaudint molt d'Europa i dels paisatges d'Andorra".

Les inclemències meteorològiques que apunten les previsions al cap de setmana han obligat a retallar l'ultra trail fins als 110 quilòmetres. "Algun any ens havia de tocar una climatologia més complicada, i per això hem pres aquesta decisió, la de retallar la distància més llarga per tal de garantir la seguretat dels corredors" ha dit el director d'OTSO, Jordi Solé.

D'altra banda, la internacionalització de la prova és un fet, i tal com han confirmat des de l'organització, hi haurà atletes provinents de diferents punts d'Europa, principalment de Catalunya i França, però també correran per les muntanyes del camp fondistes vinguts des del Marroc o de diferents punts de l'Amèrica Llatina. El cartell és de luxe i comptarà amb els reconeguts Pau Capell i Clàudia Tremps i vips com és el cas de l'entrenador de l'FC Andorra, Eder Sarabia.